Familia politicianului/omului de afaceri Nicuşor Dorel Schelean se va îmbogăţi cu până la 51,9 milioane de lei (11,5 milioane de euro), iar familia braşoveană Sirian poate câştiga până la 70,5 milioane de lei (15,6 milioane de euro) din listarea Digi la Bursă, potrivit prospectului publicat de companie.
Fondul de investiţii privat Celest Limited, înregistrat în Cipru, va lichida acţiuni în valoare de până la 24,63 milioane lei (5,47 milioane euro) la preţul maxim pe acţiune prevăzut în prospect.
Banca olandeză ING Bank NV stă să câştige 37,85 milioane lei (8,41 milioane de euro) din Oferta Publică Iniţială a companiei de cablu.
Un alt acţionar care vinde în cadrul Ofertei este investitorul Yarden Mariuma, fost reprezentant al Quadrant Group în România şi, printre altele, fost membru în CA la SIF Transilvania. Mariuma poate câştiga pânp la 1,9 milioane lei (423.000 euro).
Lista completă a acţionarilor Digi care vând acţiuni la Bursă în cadrul Ofertei Publice Iniţiale, potrivit prospectului publicat de companie:
Prospectul propune investitorilor un preţ de vânzare a acţiunilor cuprins între 38 de lei şi 56 de lei pe acţiune, care va fi stabilit în funcţie de cerere, la sfârşitul perioadei de alocare. Acţionarii Digi, compania mamă a RCS & RDS, scot la vânzare 21.744.108 de acţiuni Clasa B (cu drepturi integrale de participare la profit, însă drepturi de vot limitate). La preţul maxim de 56 lei pe acţiune, acţionarii RCS & RDS ar urma să câştige 1,217 miliarde de lei (270,6 milioane de euro) din listarea companiei la Bursă.
Oferta poate fi suplimentată cu până la 2.174.411 de acţiuni în cazul exercitării opţiunilor de supraalocare rezervate de fondurile de investiţii Carpathian şi Celest. La preţul maxim de 56 de lei pe acţiune, Carpathian îşi poate majora astfel câştigurile cu până la 90,39 milioane de lei (20 milioane de euro), iar Celest cu 31,37 milioane lei (7 milioane euro).
În urma listării la Bursă, Zoltan Teszari va păstra controlul asupra companiei, prin intermediul companiei RCS Management, înregistrată în România, care deţine 91,2% din puterea de vot în acţionariat.