Cine sunt Vlad Voiculescu şi Leonard Azamfirei, numele vehiculate la cârma Ministerului Sănătăţii

Cel mai nou nume luat în calcul de guvernul Cioloş pentru funcţia de Ministru al Sănătăţii este Vlad Voiculescu. Zilele trecute a fost vehiculat şi numele rectorului UMF Tîrgu Mureş, Leonard Azamfirei. 
Economica.net - mie, 18 mai 2016, 10:31
Cine sunt Vlad Voiculescu şi Leonard Azamfirei, numele vehiculate la cârma Ministerului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a demisionat luni, 9 mai, după scandalul dezinfectanţilor utilizaţi în spitale. Interimatul a fost preluat de premierul Dacian Cioloş. De la demisia lui Cadariu, guvernul este în căutarea unui nou Ministru al Sănătăţii. 

Cel mai nou nume este al lui Vlad Voiculescu, economist de profesie şi care s-a alăturat în luna decembrie a anului trecut Ministerului de Finante în calitate de Director de Cabinet al Ministrului Anca Dragu. Voiculescu a locuit 14 ani la Viena, acolo unde a absolvit cursurile de licenţă şi master ale Vienna University of Economics and Business Administration.

Ultima poziţie deţinută de Vlad a fost de Vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură a Erste Group Bank AG. Voiculescu este iniţiatorul MagiCAMP, iar din Iunie 2013 îndeplineşte rolul de Vicepreşedinte şi Trezorier al European Cancer Patient Coalition.

Tot Voiculescu a pus bazele Reţelei Citostaticelor, o reţea prin care voluntari au transportat gratuit medicamente esenţiale în tratamentul cancerului şi care nu se gaseau în spitalele din România. În toamna anului trecut, Voiculescu a ajutat echipa medicală car s-a ocupat de transportul şi tratamentul răniţilor de la Colectiv în spitale din Austria şi Germania.

Cine este rectorul UMF Tîrgu Mureş 

Leonard Azamfirei, 48 ani, este rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie Tîrgu Mureş din 2012, după ce a câştigat un nou mandat în luna martie a acestui an.

Azamfirei este medic primar anestezie-terapie intensivă în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Tîrgu-Mureș şi este autorul circa 200 de de lucrari stiintifice (80 articole publicate in extenso dintre care 22 articole ISI/BDI), 13 cărţi publicate dintre care patru ca prim autor.

Este membru în Comitetele editoriale ale British Medical Journal – editia limba română, Romanian Journal of Morphology and Embriology (cotat SI), Jurnalului Român de Anestezie-Terapie Intensivă (indexat Embase), Acta Medica Marisiensis (indexata EBSCO) şi al Revistei Române de Tromboză şi Hemostază.

Azamfirei a participant la numeroase schimburi de experienţă şi proiecte comune cu: Spitalul Academic din Utrecht, Olanda; Universitatea din Seoul, Korea de Sud; Mount Sinai Hospital, New York; Ben Gurion University of the Negev, Israel; University Hospital Gasthuisberg, Leuven, Belgia; University of Barcelona, Spania. În același timp, este redactor la revista Viață + Sănătate, încă de la înființarea acesteia.

Azamfirei a încasat 177.492 de ei de la UMF şi 21.936 de lei ca medic primar ATI, arată declaraţia de avere datata 26 mai 2015. Rectorul a mai încasat şi 3.452 de lei din drepturi de autor de la Casa de Editură şi Sănătate.

Tot în declaraţia de avere mai figurează şi sponsorizările primite din partea Abbot România pentru participarea la două congrese în 2014, în valoare de peste 4.600 de euro. O sponsorizare de 2.700 de lei a primit din partea Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă pentru participarea la Consgresul Naţional ATI.

Rectorul UMF are 1.500 de mp de teren în Livezeni, acolo unde are şi două case de locuit, dar şi 8.300 de mp la Iclănzel, pe care i-a moştenit. În Tîrgu Mureş deţine un spraţiu comercial de 85 de mp. Azamfirei are 13 conturi curente, de economii sau depozite deschise la Bancpost şi Banca Transilvania.

Te-ar mai putea interesa și
STB SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu
STB SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu
Societatea de Transport București (STB) SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu. Acesta a mai deținut funcții de conducere în cadrul unor societăți precum ALGORITHM CONSTRUCTII S3......
China a furnizat informații și documente într-o anchetă privind secționarea a doua cabluri submarine în Marea Baltică
China a furnizat informații și documente într-o anchetă privind secționarea a doua cabluri submarine în Marea Baltică
China a furnizat informaţii şi documente unei anchete comune privitoare la două cabluri submarine secţionate din Marea ...
Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț ar putea fi prima șosea de mare viteză construită cu deținuți, după Revoluție
Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț ar putea fi prima șosea de mare viteză construită cu deținuți, după Revoluție
Compania Națională de Investiții Rutiere a inițiat un parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor pentru ...
Preţul mediu al unui hectar de teren arabil, în România, a fost de 41.624 lei/ha
Preţul mediu al unui hectar de teren arabil, în România, a fost de 41.624 lei/ha
Preţul mediu al unui hectar de teren arabil, în România, a fost de 41.624 lei/hectar (ha) în anul 2023, cel mai scăzut ...