El a precizat că CNADNR, de la bun început, a fost gândită într-un mod foarte complex şi complicat, fiind nevoită să gestioneze categorii de drumuri diferite.
”Eu personal, constat că e o structură foarte greu de restructurat pentru că e o rezistenţă foarte mare acolo. E o companie care, de la început, a fost gândită într-un mod foarte complex şi complicat pentru că, în acelaşi timp, gestionează şi drumuri naţionale, dar şi autostrăzi – două categorii de drumuri diferite. Gestionează, în acelaşi timp, şi investiţii dar şi mentenanţă, fără să existe competenţe specifice”, a precizat Cioloş.
Premierul a anunţat că începe se gândească ”din ce în ce mai serios” la alternative pentru gestionarea problemelor de la CNADNR dacă ”vrem să avem autostrăzi în anii care vin”.
”Nu mi-am pierdut speranţa şi cred că lucrurile pot fi schimbate acolo (CNADNR – n.r.), dar încep să mă gândesc din ce în ce mai serios la alternative, dacă vrem să avem autostrăzi în anii care vin şi să avem proiecte mari de infrastructură pe care să le asumăm într-un alt fel, la un alt nivel, cu altă anvergură instituţională. Instituţii mai clare, mai suple şi mai bine susţinute şi din punct de vedere legislativ pentru anumite proiecte”, a spus Cioloş.