Cioloş: Statele Unite o să ne sprijine pentru a dezvolta calitatea managementului companiilor de stat

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi, după întâlnirea avută la Casa Albă cu vicepreşedintele american Joseph Biden, că SUA vor sprijini România în dezvoltarea de instrumente financiare pentru întreprinderile mici şi mijlocii, dar şi pentru creşterea calităţii managementului companiilor de stat, potrivit Agerpres.
Economica.net - mar, 24 mai 2016, 20:14
Cioloş: Statele Unite o să ne sprijine pentru a dezvolta calitatea managementului companiilor de stat

‘Am discutat totodată despre posibilitatea de a dezvolta relaţiile de cooperare în domeniul economic, de a stimula investiţiile americane în România, avem şi susţinerea Casei Albe pentru acest lucru – un subiect pe care de altfel l-am discutat nu numai ieri la Detroit, dar şi astăzi cu secretarul Pritzker pentru Comerţ ( secretarul american al comerţului, Penny Pritzker – n.r.). Avem o foaie de parcurs unde Statele Unite o să ne sprijine pentru a dezvolta instrumente financiare pentru întreprinderile mici şi mijlocii, dar şi pentru a dezvolta calitatea managementului companiilor de stat’, a explicat premierul, într-o declaraţie de presă la Casa Albă.

De asemenea, premierul Cioloş a precizat că a trecut în revistă cu vicepreşedintele Biden şi cooperarea în cadrul parteneriatului estic european, insistând asupra importanţei sprijinirii Republicii Moldova. ‘Am avut şi aici garanţia sprijinului SUA pe acest subiect’, a precizat prim-ministrul.

Şeful Guvernului a adăugat că, la întrevederea cu vicepreşedintele american, ‘a amintit şi de interesul şi aşteptarea României pentru a progresa pe dosarul privind Visa Waiver’.

‘Înţelegem situaţia politică din Statele Unite din acest an, dar am fost de acord că pe acest subiect vom continua să lucrăm împreună pentru ca, în cel mai scurt timp, să putem găsi soluţii’, a conchis Cioloş.

Întrevederea cu vicepreşedintele SUA a avut loc în Roosevelt Room, o sală din aripa de vest a Casei Albe, situată în imediata apropiere a Biroului Oval, şi a durat aproximativ o oră şi zece minute, deşi fusese anunţată iniţial în program de circa 30 de minute.

Prim-ministrul a fost însoţit de ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, ministrul energiei, Victor Grigorescu, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, de şeful Cancelariei primului ministru, Dragoş Tudorache, consilierul pe politică externă al premierului, Călin Ungur, şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Vicepreşedintele Joe Biden a fost însoţit la întâlnire, printre alţii, de ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene şi euroasiatice, Victoria Nuland, consilierul pe securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, Collin Kahl, adjunctul asistentului secretarului apărării pentru NATO şi Europa, James Townsend., precum şi doi asistenţi speciali ai preşedintelui Barack Obama.

Te-ar mai putea interesa și
Ce a transmis ECOFIN României după ce miniștrii europeni au văzut noul pachet fiscal
Ce a transmis ECOFIN României după ce miniștrii europeni au văzut noul pachet fiscal
Ministerul Finanțelor anunță că pachetul de măsuri fiscal-bugetare, asumat ieri de Guvernul României, a fost apeciat de Comisia Europeană drept un pas important și pozitiv în îndeplinirea......
X denunță solicitările de cenzurare a mii de conturi venite din partea statului indian
X denunță solicitările de cenzurare a mii de conturi venite din partea statului indian
Reţeaua de socializare X a anunţat marţi că este "profund îngrijorată" după ce a primit săptămâna trecută un ordin ...
Cota efectivă de impozitare a băncilor va ajunge la 34% anul viitor, ca medie, dar la unele bănci se va sări și de 100%. Majorările se vor reflecta în ratele la credit și în comisioane
Cota efectivă de impozitare a băncilor va ajunge la 34% anul viitor, ca medie, dar la unele bănci se va sări și de 100%. ...
Majorarea impozitului pe cifra de afaceri la bănci împarte instituțiile de credit în două: 10 bănci care vor plăti ...
15 state membre UE au primit permisiunea să-și crească nivelul datoriilor pentru înarmare fără a fi penalizate
15 state membre UE au primit permisiunea să-și crească nivelul datoriilor pentru înarmare fără a fi penalizate
Miniştrii de Finanţe ai Uniunii Europene au permis marţi unui grup de 15 state membre UE să se abată de la reglementările ...