Forța de muncă este tot mai distribuită la nivel mondial, iar modul de lucru hibrid devine o normalitate. Utilizatorii vor să se conecteze de oriunde și pe orice dispozitiv, iar echipele de securitate sunt nevoite să gestioneze aceleași soluții complexe, fragmentate și consumatoare de timp. E necesar ca securitatea să fie regândită.
„Securitatea trebuie să se regăsească în centrul tuturor lucrurilor din noua lume în care trăim. Credem că e nevoie de o altfel de abordare, prin intermediul unei platforme simple, complete și inteligente”, a declarat Chuck Robbins, președinte și CEO Cisco. „Avem nevoie de vizibilitate la nivel de dispozitive, utilizatori și aplicații, precum și de securizarea punctelor critice de control, cu autentificare fără parole”.
Vizibilitate mai bună și XDR simplificat
Eroziunea perimetrului rețelei și tranziția către un mod de lucru în care angajații își pot desfășura activitatea de oriunde au condus la expunerea din ce în ce mai mare a terminalelor, utilizatorilor și aplicațiilor la amenințări cibernetice. Organizațiile continuă să se confrunte cu provocări legate de vizibilitate și asigurarea securității terminalelor, peste 40% dintre ele raportând un incident major de securitate în ultimii doi ani, potrivit noului studiu Cisco Security Outcomes Study: Endpoint Edition.
Organizațiile care nu au prioritizat soluțiile integrate s-au confruntat cu riscuri de două ori mai mari de a suferi un atac major de securitate. De aceea, Cisco continuă să-și extindă capabilitățile XDR, prin integrarea mai multor puncte de control al securității și prin utilizarea automatizării și a metodelor analitice pentru a reduce timpul de detecție și răspuns.
Noutățile anunțate de Cisco:
„Organizațiile caută din ce în ce mai mult să adopte arhitecturi de securitate end-to-end care pot susține noul mod de lucru și credem că o abordare de acest tip este esențială pentru a simplifica securitatea, rețeaua și operațiunile IT, pe măsură ce clienții pornesc călătoria către transformarea digitală”, a declarat Gee Rittenhouse, SVP și director general, Cisco Secure. „Peste 7.000 de clienți folosesc în prezent platforma Cisco SecureX, pentru a valorifica soluțiile de securitate existente și a accelera migrarea către XDR”.
SASE cu Enhanced Cloud Security
Forța de muncă distribuită și hibridă din prezent trebuie securizată indiferent de locul din care angajații accesează internetul sau aplicațiile cloud. Arhitectura SASE de la Cisco integrează mai multe funcții de securitate și rețea într-o singură soluție securizată de conectivitate. Acest lucru simplifică semnificativ securitatea și reduce costurile, timpul și resursele necesare pentru implementare, configurare și integrare.
Redefinirea și simplificarea securității rețelei
Aplicațiile moderne de integrare și livrare continuă (CI/CD) necesită o coordonare mai strânsă între dezvoltatori și echipele de securitate și rețea pentru a se asigura că aplicațiile și workload-urile sunt sigure, firewall-urile sunt configurate corespunzător și politicile sunt integrate. Altfel, vulnerabilitățile și configurările greșite din aceste medii în continuă schimbare lasă uși deschise în fața unor potențiale amenințări.
Noutățile Cisco: