Cisco lansează o platformă unificată, omogenă pentru reţele Internet of Things la scară largă

Grupul american Cisco pariază masiv pe dezvoltarea conceptului Internet of Things - conectarea online a tuturor dispozitivelor şi echipamentelor - lansând o platformă specializată care simplifică administrarea la scară largă a aparatelor conectate la reţea. Platforma Cisco Internet of Things System (IoT System) este proiectată să gestioneze sisteme de mari dimensiuni cu trafic intens generat de diverse dispozitive şi platforme.
Economica.net - vin, 21 aug. 2015, 07:58
Cisco lansează o platformă unificată, omogenă pentru reţele Internet of Things la scară largă

Cisco Systems estimează că în jurul conceptului Internet of Things va înflori o industrie de 19 mii de miliarde de dolari.

Conceptul Internet of Things se referă la conectarea la reţea şi la internet a locuinţei – de la electronice şi electrocasnice la sistemele de iluminat şi siguranţă – precum şi a maşinăriilor şi echipamentelor folosite pe platforme industriale, în avioane sau pe vapoare, cu scopul de a le putea monitoriza şi controla de la distanţă şi de a colecta date pentru eficientizarea operaţiunilor.

Cisco IoT System este o arhitectură cu şase componente esenţiale, combinate pentru a reduce complexitatea procesului de digitalizare, se arată într-un comunicat transmis vineri de companie.

În primul rând, platforma asigură conectivitatea la reţea, cu purpose-build-routing, switching şi produse wireless în forme rigide şi non-rigide.

Apoi, sistemul omogenizează informaţia în reţea prin FOG Computing, concept care acoperă o largă gamă de servicii, procese de calcul, aplicații și mari volume de date, toate adunate la un loc și livrate către toți utilizatorii finali, indiferent de poziția lor în rețea. Acesta are ca obiectiv principal asigurarea accesului la date, la putere de calcul, stocare, memorie și aplicații ca servicii la un nivel superior de distribuție. FOG Computing permite clienților să analizeze și să gestioneze date la nivel local și astfel să obțină informații prețioase generate de echipamentele conectate. Cisco estimează că până în 2018, 40% dintre datele create de sistemele IoT vor fi procesate în arhitectura FOG.

O altă componentă cheie a sistemului Cisco IoT este securitatea unificată, cibernetică şi fizică, cu supraveghere IP şi a produselor de reţea prin soluţii de securitate TrustSec şi cloud/cyber security, care permit utilizatorilor să monitorizeze, să detecteze şi să răspundă atacurilor adresare atât către IT cât şi către OT (operational technology).

Cisco oferă de asemenea o infrastructură optimizată pentru implementarea soluțiilor de analiză și valorificare a datelor, atât pentru portofoliul Cisco Connected Analytics, cât și pentru alte tipuri se software de analiză.

Management și Automatizare: Cisco IoT System oferă securitate îmbunătățită, control și suport pentru mai multe funcții distincte, astfel încât utilizarea acestuia să permită gestionarea cu ușurință a unui volum tot mai mare de dispozitive și aplicații.

În final, cea de-a şasea componentă, Application Enablement Platform Oferă un set de API-uri pentru industrii și orașe, parteneri de afaceri și furnizori pentru a proiecta, dezvolta și implementa propriile aplicații, având la bază capacitățile oferite de IoT System.

Cisco IoT System permite industriilor precum cele producătoare de petrol și gaze, utilități, transport, siguranță publică și orașe inteligente să accelereze implementarea soluțiilor IoT. Liderii cheie din industrie au adaptat deja aplicațiile pentru a rula pe sistemul Cisco Fog Computing, inclusiv GE (Predix), Itron (Riva), OSISoft (PI), smartFOA în Japonia, Bit Stew, Darva, SK Solutions, Toshiba și mulți alții.

Te-ar mai putea interesa și
Peste 51.000 de  gospodării fără gaze natule și 1.500 de apartamente fără încălzire în Transnistria
Peste 51.000 de gospodării fără gaze natule și 1.500 de apartamente fără încălzire în Transnistria
Mai mult de 51.000 de gospodării au rămas fără gaz şi 1.500 de apartamente nu au încălzire în regiunea separatistă Transnistria a Republicii Moldova, au anunţat luni regimul de la Tiraspol,......
Reuniunea dintre Slovacia și Ucraina pe tema trazitului de gaze rusești, care ar fi trebuit să se desfășoare marți, a fost anulată
Reuniunea dintre Slovacia și Ucraina pe tema trazitului de gaze rusești, care ar fi trebuit să se desfășoare marți, ...
Comisia Europeană a anulat o întâlnire a delegaţiilor slovacă şi ucraineană cu reprezentanţi ai Comisiei ce urma ...
Indonezia a devenit oficial membru al BRICS cu drepturi depline
Indonezia a devenit oficial membru al BRICS cu drepturi depline
Brazilia a anunţat luni că Indonezia se alătură oficial BRICS ca membru deplin, extinzând astfel grupul economiilor ...
Australianul Daniel Sanders a obținut o nouă victorie în etapa a doua a Raliului Dakar la clasa moto. Românul Emanuel Gyenes s-a clasat pe locul 34
Australianul Daniel Sanders a obținut o nouă victorie în etapa a doua a Raliului Dakar la clasa moto. Românul Emanuel ...
Australianul Daniel Sanders (Red Bull KTM) continuă să domine Raliul Dakar 2025 la clasa moto, cu o nouă victorie obţinută ...