Într-un raport din luna noiembrie a anului trecut pubicat în Buletinul Procedurilor de Insovlvenţă, CITR menţioneză că „suntem în discuţii avansate cu o entitate interesată de achiziţie, care este în proces de analiză a proiectului, urmând ca în perioada următoare să ne transmită intenţia fermă de achiziţie”.
Ziarul Financiar a publicat o informaţie potrivit căreia dezvoltatorul de spaţii industriale şi logistice CTP este interesat de achiziţia proiectului de birouri Swan Office & Technology Park.
Contactaţi de ECONOMICA.NET, reprezentanţii CITR spun că „Negocerile continuă, nu avem o ofertă fermă de achiziţie în momentul de faţă”.
Adunarea creditorior a fost convocată pentru săptămâna viitoare, adunare în care se va prezenta regulamentul de participare la procedura de valorificare a bunurilor din patrimoniul societăţii Swan Property, în formă modificată, arată datele publicate în BPI şi puse la dispoziţia ECONOMICA.NET de către Termene.ro.
Firma Swan Property, prin care a fost construit proiectul a intrat în insovenţă în 2013. Proiectul a fost dezvoltat de compania londoneză Chayton Capital LLP, care a accesat în 2008 un credit cu o valoare de 92,7 milioane de euro de la UniCredit AG şi Volksbank AG.
De-a lungul timpului au fost organizate mai multe licitaţii pornind de la preţul de 42,7 milioane de euro. Treptat, acest preţ a tot scăzut. Anul trecut, adunarea creditorilor a aprobat ca preţ minim de valorificare a proiectului Swan Office & Technology Park suma de 20,6 milioane de euro.
Anul trecut, omul de afaceri Ioannis Papalekas, care controlează compania Globalworth, a declarat că a vrut să cumpere clădirea de birouri, pentru care a oferit 17 milioane de euro, însă un alt potenţial cumpărător a oferit 25 de milioane de euro, după care s-a retras.