„Încă ne uităm la cifre şi vedem care sunt propunerile, dar în continuare rectificarea trebuie să ţină cont de o constrângere pe care o avem, de a ţine deficitul sub 7,16% din PIB. (…) Sper cât mai curând. Cu siguranţă vor fi modificări faţă de forma iniţială, dar nu vom depăşi deficitul bugetar de la începutul anului şi va fi mai mic. (…) Pentru mine este important ca rectificarea bugetară să meargă în direcţia susţinerii programului de guvernare, în susţinerea investiţiilor şi a susţinerii creşterii economice, care anul acesta va fi una foarte bună”, a spus Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.
El a subliniat că niciunul dintre ministere nu are o execuţie bugetară de 100%. Premierul a susţinut că în rectificarea bugetară sunt bani pentru a implementa programul de guvernare, scrie Agerpres.
„Eu pot să vă spun doar că niciun minister nu are 100% execuţie bugetară. (…) Sunt bani în această rectificare pentru a implementa programul de guvernare al acestei coaliţii. Sunt bani în această rectificare pentru a ne asigura că investiţiile continuă, pentru a ne asigura că menţinem acest ritm de creştere economică şi de creştere a productivităţii”, a afirmat Cîţu.
Premierul a afirmat că deficitul bugetar, care era la începutul anului de 80 de miliarde de lei, va creşte cu aproximativ 2,5 de miliarde de lei în această rectificare bugetară, dar că va scădea ca procent din PIB, existând un PIB nominal mai mare.
De asemenea, Cîţu a indicat că în continuare vor fi plătite facturile din PNDL.
„PNDL merge mai departe, facturile sunt plătite la zi. Când am preluat guvernarea, în 2019, erau facturi neplătite de 7 luni de zile, în continuare vom plăti facturile din PNDL la zi”, a spus Cîţu.
Premierul a mai a precizat ca în şedinţa Biroului Executiv al PNL se va discuta despre rectificarea bugetară.