„Merge foarte bine, toate cifrele arată că merge foarte bine. Pe 25 eram pe locul întâi în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de vaccinări, medie de vaccinări zilnice. Deci, locul întâi în Uniunea Europeană, România, la vaccinări. Rămânem în top şase în ceea ce priveşte toată campania de vaccinare, 2,5% din populaţia care trebuie vaccinată este vaccinată şi trebuie să spunem acest lucru. Cu resursele pe care le avem, resurse limitate, România reuşeşte să rămână în top. Da, este adevărat, şi România şi celelalte ţări din UE au trebuit să reconfigureze, să reaşeze campania de vaccinare pe termen foarte scurt, deoarece companiile producătoare de vaccinuri şi-au ajustat producţia şi a trebuit să reanalizăm situaţia. Se întâmplă pentru toate ţările din UE, nu doar pentru România. Totuşi, România are o campanie de vaccinare de succes, avem peste 500.000 de oameni vaccinaţi”, a precizat Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.
El a menţionat că obiectivul este acela de a vaccina anti-COVID „cât mai rapid, cât mai mulţi oameni”, astfel încât imunizarea să aibă efect în societate. Prim-ministrul şi-a reiterat convingerea că vor fi respectate obiectivele pe termen lung în ceea ce priveşte vaccinarea.
„Deşi am primit mai puţin săptămâna trecută cu 93.000, nu au fost afectate decât 20.000 – 30.000 de persoane. (…) Chiar şi cu aceste probleme pe termen scurt, rămân aceleaşi obiective din discuţiile pe care le avem cu toate companiile producătoare de vaccin, să ajungem să vaccinăm în septembrie 10,4 milioane de cetăţeni. Acel obiectiv nu se schimbă. S-ar putea să fie mai rapid, dar aceea este ţinta şi să avem 2,4 milioane făcute la 29 martie anul acesta. Sunt obiective pe care ni le asumăm pe baza contractelor pe care le avem în aceste moment cu companiile, în special cu compania Pfizer. Celelalte companii vin pe rând. Repet, campania de vaccinare în România merge bine, în ciuda tuturor celor care credeau că nu putem face faţă, facem faţă şi am reuşit şi să fim pe locul întâi în Europa în această campanie”, a spus Florin Cîţu.