„Faptul că am reuşit, în ultimele luni, să deschidem linii de finanţare din PNRR în mai multe domenii – eficienţă energetică, infrastructură de transport şi educativă, modernizarea instituţiilor publice – este dovada faptului că lucrurile merg în direcţia bună. Finanţările europene şi naţionale şi dinamica atragerii lor oferă obiectivelor noastre sociale şi guvernamentale perspective certe de realizare. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, principalul plan de reformă şi investiţii al României pentru următorii patru ani, este corelat cu noile strategii sectoriale, cu obiectivele de dezvoltare durabilă. Valorificăm oportunităţile oferite de resursele europene atât prin exerciţiul bugetar precedent, cât şi prin noul cadru multianual. Mâine vom face un pas decisiv prin semnarea acordului de parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027. Cele 31 de miliarde de euro fonduri europene de care vom beneficia prin politica de coeziune vor însemna un salt uriaş pentru dezvoltarea României. Acesta va fi transpus în sprijin pentru o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri, investiţii în sănătate, în mediul de afaceri şi pentru un mediu mai curat”, a spus Ciucă, la Palatul Victoria.
El a arătat că, în vremuri de criză, este importantă investiţia în proiecte pentru viitor, iar Guvernul României are voinţa politică şi capacitatea instituţională să susţină concretizarea acestor proiecte.
Premierul a participat la ceremonia de semnare a contractelor pentru finanţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România şi a Memorialului „Închisoarea Tăcerii” Râmnicu Sărat în cadrul componentei turism şi cultură din PNRR.