„Libertatea şi prosperitatea sunt absolut esenţiale. Putem noi să vorbim despre orice. Atât timp cât nu există libertate şi nu milităm şi nu venim cu soluţii clare pentru prosperitate, putem să spunem orice. Este absolut necesar să protejăm valorile libertăţii şi valorile democraţiei şi să facem în aşa fel încât să venim cu acele decizii şi acele soluţii prin care să generăm prosperitate. (…) Prosperitatea înseamnă ceea ce avem în buzunar, ea nu se regăseşte în vorbe şi în promisiuni. Prosperitatea se găseşte în ceea ce simte fiecare cetăţean în buzunar. Ori nu putem să promitem, să venim să vorbim în faţa dumneavoastră despre prosperitate dacă noi nu vedem o proiecţie care să ne asigure că putem să vedem că, la bugetul de stat, prin dezvoltare economică, prin întărirea şi consolidarea mediului de afaceri putem să avem venituri mai mari. (…) Singura noastră sursă de colectare este mediul de afaceri. Sunt oamenii de afaceri români şi străini care îşi plătesc taxele în România. Obiectivul nostru comun este să-i ajutăm pe aceşti oameni să îşi dezvolte afacerile, să pregătim o forţă de muncă mai bine calificată”, a afirmat Nicolae Ciucă, scrie Agerpres.
El a adăugat că trebuie ca mediul de afaceri să vadă un partener în instituţiile statului, pentru ca aceştia să aibă o mai mare predictibilitate.
„N-aş vrea să se înţeleagă că s-a propus, auziţi, planul de reindustrializare a României. A mai făcut cineva reindustrializare şi nu a ţinut. Aici este o chestiune prin care vrem să venim cu proiecte şi cu sprijin către domeniile economice care se pliază pe potenţialul, pe oportunităţile şi pe ce avem de făcut noi, astfel încât mediul de afaceri să vadă în instituţiile guvernamentale, în Guvernul ţării, în ministere, parteneri de dezvoltare a afacerilor, parteneri de proiectare a unei predictibilităţi pentru ceea ce au de făcut. Din discuţiile cu oamenii de afaceri rezultă foarte clar lipsa de predictibilitate. În momentul în care nu există predictibilitate, vedem că se intră într-o reţinere de a mai face ceva, de a investi”, a spus liderul PNL.
De asemenea, Nicolae Ciucă le-a transmis seniorilor liberali că valorile istoriei, tradiţia, cultura şi identitatea trebuie promovate şi transmise mai departe generaţiilor viitoare.
„Dumneavoastră trebuie să aveţi înţelegerea şi împăcarea că sunteţi într-o formaţiune politică şi militaţi pentru respectarea drepturilor şi pentru respectarea principiilor, iar principiile astea trebuie să se aplice de la cel mai tânăr până la cel mai în vârstă. Iar preocuparea noastră, a tuturor, este pentru a face în aşa fel încât să recunoaştem ceea ce s-a întâmplat în trecut, să identificăm şi să ne identificăm pe noi cu valorile istoriei noastre, ale neamului nostru, a tot ceea ce înseamnă tradiţie, cultură, identitate, să le aplicăm în prezent şi să facem în aşa fel încât să le consolidăm, să le întărim şi să le promovăm mai departe, să le împărtăşim şi să le ducem mai departe, prin generaţiile care sunt ale noastre, ale poporului, ale niciunui partid politic. Fiecare partid politic trebuie să facă din aceste valori şi principii direcţia principală pentru a veni cu politici clare pentru ceea ce ne-am angajat şi ne angajăm în continuare”, a explicat Nicolae Ciucă.
La Şcoala de Toamnă a Organizaţiei Seniorilor Naţional Liberali, desfăşurată la Predeal, mai participă, marţi, ministrul Culturii, Raluca Turcan, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea şi secretarul general PNL, Lucian Bode.