CJ Dâmboviţa susţine că mall-ul care se va construi pe amplasamentul fostei unităţi militare din Târgovişte nu va afecta Muzeul Comunismului

Economica.net
08 03. 2018
mall_targoviste_69278300

”Având în vedere informaţiile apărute în ultimele zile, în spaţiul public, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa face următoarele precizări: (…) mall-ul, care urmează a fi construit pe terenul fostei unităţi militare de la gară va fi situat la o distanţă de aproximativ 1 km de Muzeul Comunismului şi nu va afecta în niciun fel activitatea obiectivului cultural. Mai mult decât atât, drumul judeţean cu patru benzi, care va fi construit pe o lungime de 1,2 km şi care va lega Gara Târgovişte de Şoseaua de Centură (în dreptul străzii Petru Cercel), va facilita accesul turiştilor în zona muzeului”, se arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

Potrivit sursei citate, în spaţiul public au apărut informaţii din care se putea înţelege că mall-ul va fi construit în locaţia Muzeului Comunismului. Terenul fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte, unde în 1989 au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu, are o suprafaţă de 26 de hectare. Clădirea principală a fostei unităţi militare îşi va păstra destinaţia de muzeu, dar pe teren vor fi construite blocuri ANL, un sediu al Registrului Auto Român, un drum de acces, un parc şi mall-ul.

”Intenţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa nu este aceea de a distruge ceva, ci dimpotrivă, de a oferi o utilitate unui teren de peste 26 de hectare, care, în ultimii 28 de ani, nu a avut nicio destinaţie. Ideea construirii unui mall şi a stadionului în acea zonă răspunde dorinţelor cetăţenilor şi urmăreşte crearea de locuri de muncă şi de oportunităţi variate de petrecere a timpului liber, fără ca dâmboviţenii să mai fie nevoiţi să meargă în oraşele apropiate pentru astfel de facilităţi”, informează CJ Dâmboviţa.

Muzeul Comunismului a fost deschis în 2013 şi de atunci şi până în prezent a avut peste 17.000 de vizitatori.

”Expoziţia permanentă ‘Metamorfozele unui loc al memoriei’ a fost deschisă de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în clădirea care a adăpostit Şcoala de Cavalerie şi unde soţii Ceauşescu şi-au petrecut ultimele zile din viaţă, acolo desfăşurându-se inclusiv procesul şi execuţia acestora. Decizia a fost motivată de interesul crescut al publicului, mai ales al celui de peste graniţe, pentru această locaţie, dezafectată la acel moment”, se mai arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

Potrivit acestei surse, Muzeul Comunismului este considerat de către turiştii străini un punct de atracţie important, alături de Casa Poporului şi de casa natală a lui Nicolae Ceauşescu de la Scorniceşti.