„Situat pe Bulevardul Regina Elisabeta, Palatul Oscar Maugsch se învecinează cu principala piață centrală a Bucureștiului, o zonă cu un potențial remarcabil de reamenajare urbană. BCR a făcut primii pași în a pune patrimoniul arhitectural al clădirii la dispoziția publicului, prin găzduirea a două evenimente culturale importante – Romanian Design Week și Art Safari – în interiorul palatului”, precizează comunicatul de presă al băncii.
Inițial, unul dintre potențialii clienți ai BCR a oferit 25 de milioane de euro, dar a fost refuzat. Fondul de investiții luxemburghez al cărui nume nu poate fi făcut public momentan ar fi oferit o sumă mult mai apropiată de evaluarea inițială a clădirii istorice, de 35 de milioane de euro. Clădirea a fost vândută la un preț cuprins între 30 și 35 de milioane de euro, este consolidată și cel mai probabil va fi transformată în hotel de lux.
Clădirea a fost construită la începutul secolului XX și este alcătuită din două aripi – Universitate și Toma Caragiu – cu o suprafață totală de aproape 17.000 metri pătrați.
Ca parte a contractului de cumpărare, BCR a încheiat un acord de închiriere temporară a spațiului de la parter în care banca operează în prezent una dintre sucursalele sale. JLL a fost brokerul exclusiv al BCR pentru această tranzacție, în timp ce Special Properties a fost brokerul exclusiv al cumpărătorului.
În curând va fi probabil vândută și clădirea în care se află sediul central al BCR, cea de pe Calea Victoriei, clădire modernă care a aparținut defunctei Bancorex și care a costat în momentul finalizării construcției 100 de milioane de dolari. Angajații din Centrala băncii se vor muta în complexul de birouri The Bridge din Grozăvești.