Lansată pe piață în martie 2006, proprietatea dispune de o suprafață închiriabilă de 7.833 de metri pătrați, cu un regim de înălțime de două etaje subterane, parter, mezanin și zece etaje.
Clădirea a fost dezvoltată de Tati Grup DDBB, companie deținută în proporție de 90% de Ionuț Birișiu și 10% de Maria Mădălina Birișiu.
Cei doi, mai dețin prin aceeași firmă și restaurantul Marea Neagră din Mamaia.
Citește și: România va ajunge să importe masiv energie electrică
Contactată de Economica.net, Mădălina Maria Birișiu, acționar minoritar în cadrul dezvoltatorului, spune că „acesta a fost primul proiect imobiliar dezvoltat de companie, care are, însă, intenția să dezvolte alte proiecte pe piața imobiliară, dar deocamdată e prematur.”
Potrivit unei analize a JLL, așa cum s-a întâmplat în ultimii 5 ani, volumele de piață au fost dominate de tranzacțiile cu birouri și în primul semestru al acestui an. Acestea au reprezentat 85% din total, în timp ce sectorul industrial a cumulat peste 8%.
”În România, 2020 a început cu un număr mare de tranzacții în derulare; și mai multe proiecte de birouri erau în stadii avansate de negociere. Chiar dacă criza COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra pieței de investiții, volumul tranzacționat în prima jumătate a anului a fost totuși cu 21% mai mare decât cel înregistrat în aceeași perioadă din 2019. Multe dintre tranzacțiile în curs au fost oprite în perioada de izolare impusă de răspândirea COVID-19, respectiv între 15 martie și 15 mai. Spre sfârșitul primului semestru însă, activitatea pe piața investițională a început să revină la normal, unele dintre tranzacțiile mari fiind reluate”, a declarat Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL Romania.
Citește și: Câți bani mai au românii în conturile de pensii
De asemenea, în al doilea trimestru al anului au fost închise câteva vânzări de proiecte de birouri în București, în condițiile în care acestea erau în stadii avansate înainte de pandemie, dar majoritatea proprietarilor locali au fost nevoiți să se axeze pe gestionarea activelor și să implementeze noile reguli de adaptare a clădirilor la noua realitate.
Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul tranzacțiilor a rămas stabil, mărimea tranzacției medii crescând până la 27 de milioane euro, în principal datorită semnării mai multor tranzacții de dimensiuni mari, care includ un portofoliu Pan-CEE și alte active importante.
Cea mai mare tranzacție din prima jumătate a anului a fost vânzarea a aproximativ 61,49% din portofoliul GTC. Alte tranzacții de birouri notabile au fost achiziția de către grupul Dedeman a celei de-a treia faze a The Bridge – o clădire de 21.100 mp care face parte dintr-un parc de birouri de 80.000 mp din partea de Centru-Vest a Bucureștiului, achiziția Global City Business Park, de 50.000 mp din zona Pipera Nord de către Arion Green Investment și achiziția a 50% din Renault Business Connect în Vestul Bucureștiului de către Globalworth.