Potrivit unui comunicat Deloitte, cele opt companii sunt Redbee Software, Druid, Questo, Ascendia, FintechOS, Pentest-Tools.com, Kinderpedia şi Nestor.
Redbee Software, clasată pe locul 65 în topul Deloitte EMEA Technology Fast 500, este specializată în soluţii software web şi mobile care utilizează tehnologii de ultimă oră şi a dezvoltat o aplicaţie care face previziuni legate de evoluţia bursei pentru a ajuta utilizatorii să-şi definească strategiile de investiţii şi să sporească încrederea din partea investitorilor. Druid, specializată în dezvoltarea de asistenţi virtuali inteligenţi dedicaţi proceselor complexe din organizaţii, ocupă locul 207. Questo, care se află pe locul 282, a creat o platformă pentru jocuri desfăşurate în aer liber, iar Ascendia, care a creat instrumente de e-learning utilizate atât în sectorul privat, cât şi în cel public, s-a clasat pe locul 286. Următoarele companii româneşti recunoscute de clasament sunt FintechOS, pe locul 289, care dezvoltă soluţii digitale pentru industria financiară, şi Pentest-Tools.com, care a creat o platformă bazată pe servicii de tip cloud cu ajutorul căreia se pot efectua teste de penetrare şi de evaluare a vulnerabilităţilor, pe locul 309. Kinderpedia, care a creat o soluţie completă de comunicare şi management pentru şcoli şi grădiniţe, ocupă locul 370, în timp ce Nestor, cunoscut şi sub numele de Marionette Studio, care a dezvoltat o platformă care sprijină angajaţii în procesul de dezvoltare, ocupă locul 421.
„Realizările acestor companii contribuie semnificativ la consolidarea poziţiei României pe harta europeană a ţărilor care oferă oportunităţi pentru start-upurile din domeniul tehnologiei. Recunoaşterea primită de acestea în clasamentul efectuat la nivelul EMEA arată că ecosistemul local continuă să se dezvolte şi a ajuns să cuprindă numeroşi jucători care activează acum la nivel internaţional. Felicitări pentru efortul depus, pentru că inovează permanent, sunt dedicaţi excelenţei şi pentru rezistenţa lor în faţa provocărilor pe care le au de depăşit”, a declarat Andrei Ionescu, consulting market leader, Deloitte România, coordonatorul local al programului Deloitte CE Fast 50.
Potrivit companiei de consultanţă, câştigătorii EMEA Fast 500 au fost selectaţi pe baza creşterii procentuale a veniturilor din anii financiari 2019-2022. Rata medie de creştere a companiilor incluse în această ediţie a competiţiei este de 1,931%.
Programul Deloitte, EMEA Technology Fast 500 ia în considerare în mod automat companiile analizate în cadrul clasamentului Deloitte CE Fast 50, la care start-upurile locale se pot înscrie în această perioadă. Pentru a se califica pentru Fast 50 Europa Centrală, companiile trebuie să aibă un venit operaţional anual de minimum 50.000 de euro în primii trei ani (2020-2022) şi de cel puţin 100.000 de euro în 2023, să aibă sediul în Europa Centrală şi să deţină proprietate intelectuală sau tehnologie brevetată.
Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă fiscală şi juridică, consultanţă, consultanţă financiară şi managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500 şi către mii de companii din sectorul privat.