CLIMATICO a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 11 milioane de euro, deservind peste 12.000 de clienți
CLIMATICO a reușit să își consolideze poziția în industria HVAC având o distribuție echilibrată a cifrei de afaceri între segmentele B2C (60%) și B2B (40%), deservind peste 12.000 de clienți.
Acest succes vine ca urmare a investițiilor constante în soluții inovatoare și în dezvoltarea personalului calificat, a parteneriatelor cu producători internaționali de renume și permanenta atenție la satisfacția clienților, se precizează în comunicatul transmis de companie.
„În cei 10 ani de activitate, ne-am dedicat dezvoltării de soluții complete și inovatoare pentru sistemele de climatizare și serviciile conexe. Investițiile noastre în tehnologie și dezvoltarea personalului calificat ne-au permis să ne poziționăm ca un important jucător pe piața HVAC din România. În același timp, suntem foarte atenți la tendințele pieței și la noile reglementări, fapt care ne-a permis să ne adaptăm rapid și să oferim cele mai bune soluții pentru clienții noștri. Îmbunătățirea eficienței energetice și protejarea mediului sunt aspecte la care ne raportăm permanent și pe care le considerăm fundamentale pentru dezvoltarea durabilă a companiei noastre. Prin urmare, suntem pregătiți să răspundem cu promptitudine oricărei cereri din partea clienților noștri și să continuăm să ne consolidăm poziția pe piața HVAC din România”, a declarat Octav Popescu, CEO & CoFounder CLIMATICO.
Anul 2022 a marcat o creștere semnificativă în utilizarea de soluții eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi pompele de căldură și panourile fotovoltaice, și acest trend se va menține și în 2023.
În contextul creșterii prețurilor la combustibili și a îngrijorării cu privire la impactul asupra mediului, mulți consumatori au ales să investească în echipamente care pot aduce economii semnificative și care au un impact redus asupra mediului. Pompele de căldură, în special, au atras atenția datorită eficienței energetice ridicate și a capacității de a furniza încălzire și răcire în aceeași unitate, fiind o soluție versatilă pentru multe tipuri de clădiri și utilizatori.
În ceea ce privește pompele de căldură, nivelul comenzilor a crescut cu peste șase ori, însă producătorii nu au putut face față cererii totale. Din acest motiv, unele fabrici au fost nevoite să schimbe linii de fabricație și să maximizeze spațiul de producție prin relocarea birourilor în containere. Mulți producători au ales să își schimbe core-business-ul de la cazane pe combustibil gazos și alte echipamente către producția de pompe de căldură.
Pentru anul în curs, se prevede o cerere crescută pentru pompele de căldură, pe fondul tendinței tot mai accentuate de înlocuire a instalațiilor de încălzire și răcire vechi. În plus, noile reglementări la nivel european privind eficiența energetică și reducerea emisiilor de CO2 vor fi un factor important în decizia de a alege pompele de căldură ca alternativă la sistemele tradiționale. De asemenea, guvernul ar putea oferi stimulente fiscale și subvenții pentru aceste echipamente, ceea ce ar putea stimula și mai mult cererea de pe piață, forțând tranziția către echipamente cu un impact mai prietenos către mediul înconjurător, precum pompele de căldură sau echipamentele hibride.
„Reducerea emisiilor de carbon și eficiența energetică sunt teme cheie în industria HVAC, iar clienții noștri sunt din ce în ce mai conștienți de importanța protejării mediului. Suntem dedicați furnizării de soluții de încălzire și răcire ecologice și eficiente, care respectă cele mai înalte standarde de calitate și reglementări europene.
În același timp, trendul de smart home și smart building are o influență semnificativă asupra industriei HVAC, fiind o cerere mare pe piață pentru soluții integrate care pot fi controlate de la distanță și care pot reduce semnificativ costurile de energie. Suntem pregătiți să răspundem nevoilor pieței și să oferim soluții inovatoare, eficiente din punct de vedere energetic și integrate cu soluții smart pentru a fi în pas cu cerințele actuale și viitoare ale clienților noștri”, a precizat Octav Popescu.
Firma își continuă evoluția pozitivă pe care a înregistrat-o în cei 10 ani de activitate, urmărind să rămână un jucător important pe piața HVAC din România. Compania estimează o creștere de 40% a cifrei de afaceri și în 2023, având în vedere tendințele ascendente ale pieței și cererea în creștere pentru soluții eficiente din punct de vedere energetic și eco-friendly.
8.