Clinica Oculus şi medicul Cristian Moraru ar putea plăti 50.000 de euro daune pentru malpraxis

Economica.net
26 11. 2013
proces-tribunal-verdict_52645800

Hotărârea Judecătoriei sectorului 1 poate fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare şi poate fi consultată aici.

Centrul oftalmologic Oculus este prima clinică de microchirurgie oculară din România şi cea mai mare clinică oftalmologică privată din ţară. Clinica Oculus a fost fondată de medicii Cristian şi Ozana Moraru.

Pacientul care a câştigat în prima instanţă daune morale de 50.000 de euro a rămas aproape orb, după a fost operat în cadrul clinicii Oculus de către un medic care nu l-a consultat niciodată şi care a efectuat operaţia în baza fişei de operaţie întocmite de medicul care consultase iniţial pacientul, susţin avocaţii casei de avocatură Ionescu şi Sava, care au reprezentat pacientul în dosarul de malpraxis.

În urma operatiei, pacientului i-a scăzut dramatic acuitatea vizuală iar starea sa actuală se apropie de cea a unei persoane nevăzătoare, ne-au spus avocaţii casei de avocatură Ionescu şi Sava.

Încă de la începutul perioadei post-operatorii, pacientul a resimţit efectele negative ale operaţiei, mai dramatic decât pacienţi care au suferit aceeaşi intervenţie, spun oficialii firmei de avocatură Ionescu şi Sava.

Ulterior, contactat de pacient, medicul care i-a stabilit iniţial diagnosticul a recunoscut că operaţia a fost efectuată greşit. Cu toate acestea, medicul diagnostician şi clinica Oculus au negat răspunderea avută pentru fapta săvârşită şi au tratat pacientul mutilat cu indiferenţă şi sfidare, spunându-i-se în permanenţă că nu poate dovedi nimic din cele susţinute, susţin avocaţii firmei Ionescu şi Sava.

Consecinţele produse în acest caz sunt urmarea exclusivă a unei erori produse din neglijenţă, manifestată prin efectuarea operaţiei de către un alt medic decât cel care cunoştea situaţia medicală a pacientului, rezultă din expertizele de specialitate utilizate în cadrul acestui dosar.

Înrăutăţirea stării de sănătate a pacientei nu este urmarea tehnologiei folosite, a condiţiilor de lucru, a incompatibilităţii organismului pacientului cu tehnologia utilizată, mai arată expertizele de specialitate folosite în acest caz.

Citeşte şi Ce spune clinica Oculus despre procesul de malpraxis pierdut în prima instanţă