Clubul Paris Saint-Germain, obligat de Liga de Fotbal Profesionist din Franţa să-i plătească 55 de milioane de euro jucătorului Kylian Mbappe

Liga de Fotbal Profesionist din Franţa (LFP) a ordonat joi clubului Paris Saint-Germain să vireze suma de 55 de milioane de euro, reprezentând salarii şi bonusuri neplătite, revendicate de fostul său star Kylian Mbappe, informează AFP, transmite Agerpres.
AGERPRES - joi, 12 sept. 2024, 21:03
Clubul Paris Saint-Germain, obligat de Liga de Fotbal Profesionist din Franţa să-i plătească 55 de milioane de euro jucătorului Kylian Mbappe

Mbappe a sesizat comisia juridică a LFP, care s-a întrunit miercuri în prezenţa ambelor părţi. Comisia a recomandat iniţial medierea, dar, în faţa refuzului jucătorului, a cerut lui PSG să plătească cele 55 de milioane în termen de o săptămână.

PSG a anunţat că nu va plăti cele 55 de milioane de euro şi a avertizat că jucătorul va trebui să se adreseze justiţiei.

„În lumina limitelor competenţei legale a comisiei LFP de a lua o decizie completă în acest dosar, acesta trebuie acum adus în faţa unei alte jurisdicţii”, a indicat gruparea pariziană într-un comunicat.

„PSG va fi bucuros să prezinte ansamblul faptelor în lunile şi anul următor”, a indicat campioana Franţei.

Această formulare nu lasă nicio îndoială asupra faptului că PSG se pregăteşte pentru o bătălie juridică pe termen lung.

„Nu plătim”, a adăugat pentru AFP o sursă apropiată de conducerea clubului.

Decizia este totuşi o înfrângere pe termen scurt pentru PSG, care a salutat cererea de mediere de miercuri şi l-a criticat pe jucător pentru că nu a acceptat-o.

La începutul anului, înaintea deciziei lui Mbappe de a pleca, cele două părţi au afirmat că atacantul a renunţat la o parte din primele sale în urma unui acord încheiat cu PSG în august 2023, după ce el fusese exclus din lot timp de o lună.

Jucătorul însuşi a declarat presei pe 3 ianuarie: „Cu înţelegerea pe care am încheiat-o cu preşedintele în această vară, oricare ar fi decizia mea, am reuşit să protejăm toate părţile, să păstrăm liniştea clubului pentru provocările ce vor urma, asta e cel mai important”.

Dar această „linişte” a făcut loc rapid în ultimele luni unor schimburi de scrisori între avocaţii celor două părţi.

Kylian Mbappe cere plata unei sume de 55 de milioane de euro care include ultima treime dintr-o primă de instalare (36 de milioane de euro brut), salariul pe lunile aprilie, mai, iunie, precum şi o primă de etică pe aceste trei luni.

Potrivit clubului, această solicitare a jucătorului echivalează cu nerespectarea acordului încheiat în august 2023. Tabăra Mbappe consideră, la rândul său, că acest acord, într-o perioadă în care jucătorul exclus din lot era sub presiune, nu a fost semnat şi este deci nul.

Mbappe, căpitanul naţionalei Franţei, al cărui contract cu PSG a expirat pe 30 iunie, a semnat în această vară cu Real Madrid.

Te-ar mai putea interesa și
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor privind un blocaj în aprovizionarea pe Marea Neagră
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor ...
Cotaţiile la grâu au înregistrat cel mai redus nivel din ultimele şase săptămâni, pe fondul atenuării temerilor privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră, transmite Bloomberg,......
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, își continuă consolidarea în zona Ardealului ...
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit în şedinţa de marţi că proiectul de rectificare bugetară, care va fi una ...
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Primele utilaje au început lucrul pe Autostrada Sibiu – Făgăraș (A13), anunță marți reprezentanții Direcției Regionale ...