CNA a respins iniţiativa legislativă privind eliminarea taxei TV

Economica.net
12 01. 2016
cu_catalin_apostol_la_tvr_4_68463600

‘CNA a dat o opinie negativă la adresa celor două proiecte de lege. (avizul n.r.) este consultativ’, a declarat marţi, pentru Agerpres, vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu, într-o pauză a şedinţei Consiliului de marţi.

Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul a transmis CNA propunerea legislativă pentru modificarea articolului 3 din Legea audiovizualului, la care Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a solicitat punctul de vedere al Guvernului.

‘Faţă de domeniul de activitate al instituţiei dumneavoastră şi având în vedere obiectul de reglementare al acestei iniţiative legislative, vă rugăm să ne comunicaţi (…) opinia dumneavoastră motivată privind susţinerea sau respingerea iniţiativei legislative, în vederea formulării proiectului punctului de vedere al Guvernului, ce urmează să fie aprobat în şedinţa Executivului’, se arată în documentul înaintat CNA de Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul.

Propunerea legislativă prevede că toţi furnizorii de servicii media audiovizuale aflaţi sub jurisdicţia României au obligaţia să difuzeze în fiecare zi, de la ora 7,00, imnul naţional, varianta integrală.

‘Această propunere are ca scop întărirea sentimentului naţional’, se arată în expunerea de motive a proiectului, act normativ semnat de deputaţii independenţi Bogdan Diaconu şi Răzvan Tănase.

Totodată, Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul a transmis CNA propunerea legislativă pentru modificarea articolului 40 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, la care Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a cerut punctul de vedere al Guvernului.

În expunerea de motive a propunerii legislative iniţiate de 14 deputaţi se menţionează că Legea 41/1994 impune taxarea obligatorie radio-tv. ‘Propunem abrogarea textelor de lege ce prevăd obligativitatea achitării acestui tip de taxe, măsură aşteptată cu interes nu doar de cei cu venituri scăzute, dar în special de cei care văd în taxa radio-tv o măsură inechitabilă’, se arată în expunerea de motive.