CNA: Kiss FM şi Magic FM vor să îşi extindă reţelele în alte nouă localităţi
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) organizează, începând de luni, un concurs pentru atribuirea unui număr total de 27 de frecvenţe de radio generaliste.
Marţi, în faţa CNA s-au prezentat reprezentanţii societăţii P7S1 Radio Holding SRL, care au solicitat şase noi frecvenţe pentru extinderea reţelei Magic FM (în localităţile Câmpulung, Reşiţa, Sighişoara, Tulcea, Turnu Măgurele şi Târgovişte) şi patru noi frecvenţe pentru extinderea reţelei Kiss FM (în localităţile Gura Humorului, Medgidia, Rădăuţi, Turnu Măgurele).
Asociaţii societăţii P7S1 Radio Holding SRL sunt: SBS Broadcasting Media SRL – 95% şi P7S1 Broadcasting (UK) Limited – 5%.
La concursul CNA de marţi au fost prezenţi trei reprezentanţi ai societăţii P7S1 Radio Holding: Florin Ciobîcă, director general, Romeo Repta, director de reţea, şi Daniel Klinger, director tehnic.
„Acum 21 de ani, tot pe data de 26 noiembrie, mă aflam în acelaşi loc, aici, la CNA. Ceream licenţe (…) Nu le-am primit (…) Am rememorat emoţiile pe care le trăiam atunci la concurs (…) Încercăm şi acum să vă demonstrăm că ştim să facem radio. Că facem un radio bun, performant, sustenabil, independent editorial şi noi susţinem că sustenabilitatea este cerinţa de bază pentru independenţa editorială (…) Ştiu că o să ne spuneţi că avem prea multe licenţe (…) În aceşti 21 de ani am auzit toate motivaţiile posibile pentru care să nu ne daţi licenţe, dar, după 21 de ani, ar fi frumos ca să auzim pentru prima oară o motivaţie ca să primim şi noi o licenţă”, a spus Daniel Klinger în faţa membrilor CNA.
Răspunzând unei întrebări, el a spus că cele mai multe frecvenţe pe care le deţine societatea P7S1 Radio Holding nu au fost acordare de CNA. „Cam o treime am primit de la CNA. Restul le-am obţinut prin cesiune”, a spus Daniel Klinger.
„Dorinţa nu este să acumulăm licenţe, ci să ajungem să acoperim cu programele noastre un număr mai mare de locuitori ai acestei ţări. Suntem îndreptăţiţi să credem că programele noastre ar trebui să ajungă la cât mai mulţi ascultători, avem aceeaşi preocupare nu doar pentru Kiss FM, ci şi pentru Magic FM şi pentru Rock FM”, a spus Klinger.
La rândul său, Florin Ciobîcă a spus: „Suntem foarte bucuroşi de ce am făcut în anii ăştia. Dacă o să întrebaţi oriunde în Europa de operaţiunile noastre de radio, acestea o să fie uşor de identificat şi ştim că sunt foarte apreciate”.
El a mai spus că postul de radio Kiss FM este „radioul lider de piaţă în România”, precizând că şi Magic FM „are nevoie de o şansă de a se auzi în cât mai multe oraşe din România”.
„Avem trei radiouri în primele patru din Bucureşti, ceea ce este o probă clară a calităţii radiourilor noastre. Aceste rezultate ne dau curajul să spunem că ar fi bine să ducem programele noastre în cât mai multe locuri”, a mai spus Florin Ciobîcă.
În acest context, membrul CNA Narcisa Iorga a spus: „Dacă CNA nu a acordat frecvenţe acestei companii, care are trei radiouri în top patru din România, cred că problema este la noi, în condiţiile în care statul n-a ajutat această companie”.
În prezent, Kiss FM are 58 de licenţe audiovizual (dintre care o licenţă de satelit, 56 analogice şi una în sistem hibrid analogic-digital pentru staţii locale), în timp ce Magic FM are 31 de licenţe audiovizuale (o licenţă satelit, 28 analogice şi 2 în sistem hibrid analogic-digital pentru staţii locale). One FM are două licenţe audiovizuale (în sistem hibrid analogic-digital pentru staţii locale).
Pe de altă parte, Rock FM – un alt post din grupul ProSiebenSat.1 – are 8 licenţe.
SBS Broadcasting Media face parte din grupul paneuropean ProSiebenSat.1, care operează în România radiourile Kiss FM, Magic FM, Rock FM şi One FM, precum şi televiziunile Prima TV şi Kiss TV.
Rezultatele concursului organizat de CNA începând de luni, pentru atribuirea unor licenţe de radio generaliste, ar urma să fie anunţate miercuri sau joi, după audierea tuturor societăţilor care concurează pentru aceste licenţe.