CNA verifică grilele principalilor operatori de cablu până pe 24 aprillie

Principalii cinci operatori de cablu din România (RCS&RDS, UPC, Romtelecom, Next Gen şi Digital Cable Systems) vor fi verificaţi până pe 24 aprilie, pentru a se vedea dacă în grilele lor din principalele oraşe din ţară au inclus televiziunile obligatorii la retransmisie potrivit principiului must carry, a decis joi CNA.
Economica.net - joi, 03 apr. 2014, 16:30
CNA verifică grilele principalilor operatori de cablu până pe 24 aprillie

Decizia a survenit dezbaterii unei adrese a societăţii RCS&RDS SA, care a solicitat anularea/ revocarea actelor administrative prin care Consiliul a aprobat modificările de grile de programe ale UPC şi Romtelecom fără includerea programului Digi 24, fapt care, în opinia RCS&RDS, încalcă articolul 82 din Legea audiovizualului.

CNA a aprobat în luna martie grilele de cablu ale UPC şi Romtelecom (analogic şi digital), în care nu se regăseşte Digi 24, televiziunea de ştiri a companiei de telecomunicaţii concurente RCS&RDS.

Redactorul-şef al Digi 24, Cosmin Prelipceanu, a spus că nu înţelege de ce Consiliul acceptă ca programele Digi 24 să nu poată fi văzute de toţi telespectatorii din România.

‘Libertatea de exprimare trebuie să primeze. (…) Dar cred că în numele libertăţii de exprimare ar trebui să ni se permită şi nouă să fim văzuţi de toţi’, a declarat Prelipceanu joi la CNA.

Mai mulţi membri ai CNA au evidenţiat dubla calitate a RCS&RDS, de distribuitor de televiziuni şi deţinător de televiziuni.

‘Sunteţi în acelaşi timp şi transportator şi jucător, este o îngrijorare firească’, le-a răspuns Cristina Trepcea, membru CNA, reprezentanţilor RCS.

Lista must carry, actualizată de CNA pe 4 februarie, se aplică doar operatorilor de cablu, nu şi platformelor de satelit (DTH).

Te-ar mai putea interesa și
Marile corporații tech generează profituri uriașe, peste piețele bursiere ale multor țări. Ce urmează în 2025 pentru Tesla, Amazon, Nvidia, Apple, Alphabet și Microsoft?
Marile corporații tech generează profituri uriașe, peste piețele bursiere ale multor țări. Ce urmează în 2025 pentru ...
Anul 2024 a fost încă un an de succes pentru grupul cunoscut sub numele de „Cei Șapte Magnifici” – companiile de tehnologie cu capitalizare uriașă care domină titlurile de presă și......
Compania de tehnologie financiară Ebury se extinde în statele baltice prin achiziția furnizorul lituanian de plăți internaționale ArcaPay
Compania de tehnologie financiară Ebury se extinde în statele baltice prin achiziția furnizorul lituanian de plăți internaționale ...
Ebury, firma globală de tehnologie financiară care sprijină întreprinderile mici și mijlocii să comercializeze și ...
J.T. Grup Oil a cumpărat barja JT Danube Terminal pentru 3 milioane de euro, navă care a aparținut Gazprom
J.T. Grup Oil a cumpărat barja JT Danube Terminal pentru 3 milioane de euro, navă care a aparținut Gazprom
Societatea J.T. Grup Oil S.A. i-a anunțat astăzi pe investitorii de Bursa de Valori București că a finalizat achiziționarea ...
România redevine importator net de gaze. Intră în țară gaze și din Ungaria
România redevine importator net de gaze. Intră în țară gaze și din Ungaria
În premieră în acest sezon rece, fluxul de gaze de la granița dintre România și Ungaria s-a inversat, astfel că acum ...