CNADNR a primit 11 oferte pentru întreţinerea drumurilor de la Regionala Bucureşti până în 2014

Economica.net
30 03. 2012
masini_auto_trafic_drumuri_aglomeratie__73181300

Astfel, CNADNR va încheia cu firmele câştigătoare un acord cadru pentru întreţinerea drumurilor atât pe perioada iernii, cât şi pe timpul verii, se arată într-un comunicat al Companiei de Drumuri. Acordul cadru va conţine contracte subsecvente.

Lungimea totală a drumurilor administrate de Regionala Bucureşti este de 2.500 de kilometri.

Licitaţia a fost împărţită în mai multe loturi, câte unul pentru secţiile Bucureşti Nord (32,02 milioane lei), Târgovişte (30,01 milioane lei), Bucureşti Sud (36,42 milioane lei), Alexandria (28,78 milioane lei), Ploieşti (34,89 milioane lei), Piteşti (53,53 milioane lei) şi Buzău (35,56 milioane lei).

Astfel, pentru Bucureşti Nord a fost depusă o singură ofertă, de la firma Euro Construct, pentru Târgovişte sunt interesate aceeaşi firmă şi asocierea Valah Construct Grup/Argecom/Alpha Design Build Group/Simarc, în timp ce lotul Bucureşti Sud este disputat de firmele Gecor, Straco şi consorţiul Simarc/Alpha Design Build Group/Argecom/Valah Construct Grup.

Pentru secţia Alexandria a depus ofertă doar firma Tel Drum, pentru secţia Ploieşti firma Romstrade, iar la Piteşti consorţiile Straco Grup/General Trust Argeş şi Argecom/Alpha Design Build Group/Simarc/Valah Construct Grup.

Ultimul lot, cel de-al şaptelea, corespunzător secţiei de drumuri Buzău, este licitat de o singură asociere, respectiv Alpha Design Build Group/Argecom/Valah Construct Grup.

Acordul cadru pentru perioada 2008-2011 a avut o valoare de 996,85 de milioane de lei, fără TVA, şi a fost execuate de şase firme, respectiv Argecom, Delta ACM 93, Euroconstruct, Romstrade, Tel Drum şi PA&CO.

CNADNR a încheiat acorduri multianuale de întreţinere a drumurilor la toate direcţiile din ţară valabile în perioada 2008-2011 cu o valoare de aproximativ un miliard de euro. Contractele au fost prelungite la finele anului trecut până la 31 martie.

Din suma totală alocată activităţii de întreţinere în ultimii patru ani, CNADNR susţine că a achitat firmelor doar 254 milioane euro.