Contractul aferent lotului 1 (25 km) a fost atribuit asocierii SC Tehnic Asist SRL – SC Specialist Consulting SRL, valoarea totală a contractului este de 83,724 milioanbe lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată de Banca Europeană de Investiţii (BEI) și de la bugetul de stat.
Contractul aferent lotului 2 (24,5 km) a fost atribuit companiei SC Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări ARL Cluj S.A., valoarea totală a contractului fiind de 63,844 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind realizată din fonduri BEI și bugetul de stat.
Durata contractelor este de 48 de luni din care 24 de luni reprezintă proiectare și execuție lucrări (din care 120 de zile/ proiectare), iar 24 de luni reprezintă perioada de garanție.
„Astăzi am semnat contractele pentru începerea proiectării și execuției primelor două loturi ale acestui important drum național pentru maramureșeni. Până la sfârșitul acestei luni vom semna și contractul pentru lotul 3, urmând ca după rezolvarea contestației să semnăm și lotul 4, astfel ca în aproximativ doi ani, pe DN 18, să se poată circula în condiții civilizate care să asigure siguranța rutieră. Împărțirea în 4 loturi a acestui contract de rebilitare a fost facută tocmai pentru a nu repeta experiența neplăcută avută cu fostul constructor care nu a reușit să se mobilizeze pentru a remedia problemele apărute pe întregul tronson”, a declarat, într-un comunicat, Narcis Ștefan Neaga, director general al CNADNR.
În 2011 contractul a fost atribuit companiei Shapir Structures, din Israel şi l a fost reziliat în mai anul trecut întrucat lucrările nu fuseseră realizate.