Compania Gecor are adjudecate patru contracte, din care trei în asociere, în valoare totală de 37,7 milioane lei fără TVA, potrivit datelor transmise joi de CNADNR.
Proiectele Gecor vizează secţia de drumuri naţionale (SDN) Bucureşti Sud (contract de 14,4 milioane lei fără TVA, derulat în asociere cu Tel Drum), SDN Buzău (contract de 9 milioane lei fără TVA, semnat în asociere cu Mecan Construct şi Via Carpatia Consult), SDN Târgu Jiu (8 milioane lei fără TVA) şi autostrăzile din subordinea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara (contract de 6,3 milioane lei fără TVA, în parteneriat cu CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara).
Compania Tel Drum este implicată în trei contracte, care totalizează 29,2 milioane lei, pentru SDN Bucureşti Sud, în asociere cu Gecor, SDN Alexandria (8,8 milioane lei fără TVA) şi SDN Slatina (contract de 6 milioane lei, fără TVA, în asociere cu Alexcor Trading).
Teloxim Con, firmă controlată de Theodor Berna, proprietarul constructorului Tehnologica Radion, are adjudecate patru contracte (SDN Constanţa, Slobozia, Brăila şi Tulcea), care cumulează 27,4 milioane lei, fără TVA.
Spedition UMB şi Tehnostrade, deţinute de Dorinel Umbrărescu, fac parte din asocieri câştigătoare a şase contracte (SDN Bacău, Bârlad, Botoşani, Focşani, Galaţi şi Iaşi), cu o valoare totală de 25,2 milioane lei fără TVA.
Compania Romprest Service este parte a trei asocieri care şi-au adjudecat contracte în valoare totală de 24 milioane lei fără TVA, pentru SDN Târgovişte, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe.
Selina SRL are adjudecate trei contracte, de 23 milioane lei fără TVA, pentru drumurile naţionale din Bistriţa, Oradea şi Arad. Potrivit CNADNR, deszăpezirea pe Autostrada A2, Lehliu – Cernavodă, va fi realizată de firma Selina Construcţii, în baza unui contract de 9,1 milioane lei.
Costel Căşuneanu a câştigat cu Pa&Co International două contracte, în valoare totală de 19,2 milioane lei, fără TVA, pentru Autostrada Bucureşti-Ploieşti şi SDN Piatra Neamţ.
Potrivit datelor CNADNR, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti are reziliate două contracte (SDN Ploieşti şi Autostrada A2, Bucureşti-Lehliu), un alt acord reziliat fiind pentru drumurile naţionale din Timişoara, unde este în derulare o procedură de negociere.
Premierul Ponta a cerut joi prefecţilor şi directorului general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale să se ocupe mai întâi de deszăpezire şi abia apoi să acorde interviuri în presă, atenţionându-i şi pe şefii de consilii judeţene să se implice, nu să stea doar cu „porcul şi ţuica”.
El a anunţat miercuri că prefecţii de Botoşani şi Neamţ vor fi demişi, pentru că nu şi-au făcut treaba la deszăpezire, şi că face o analiză privind conducerea CNADNR pentru a vedea dacă aplică aceeaşi măsură şi în cazul acesteia
Ponta a subliniat că a cerut CNADNR să publice pe site toate contractele pe care le are de deszăpezire ca să poată să se afle şi de la mass-media şi de la oameni unde nu-şi fac treaba şi unde pot fi luate rapid măsuri.
Directorul general al CNADNR, Mircea Pop, a declarat la finele lunii noiembrie, pentru MEDIAFAX, că bugetul CNADNR pentru contractele de deszăpeziredin această iarnă este de 250 milioane lei, nivelul fondurilor plătite iarna trecută ridicându-se la 300 milioane lei.