CNADNR pregăteşte licitaţii pentru loturi din autostrăzile Lugoj-Deva şi Timişoara-Lugoj

CNADNR va organiza licitaţii pentru construirea a trei loturi din autostrada Lugoj-Deva, în lungime de 71,9 kilometri, şi a lotului 2 din autostrada Timişoara-Lugoj (25,6 kilometri), proiecte cu o valoare cumulată a cheltuielilor de 3,75 miliarde de lei (850 milioane de euro) fără TVA.
Economica.net - Dum, 01 apr. 2012, 12:42
CNADNR pregăteşte licitaţii pentru loturi din autostrăzile Lugoj-Deva şi Timişoara-Lugoj

Astfel, costurile sunt estimate la 1,081 miliarde de lei fără TVA pentru lotul 2 (Dumbrava-Ilia, 28,6 kilometri) al autostrăzii Lugoj-Deva, la 1,008 miliarde de lei pentru lotul 3 (Dumbrava-Ilia, 21,1 kilometri) şi 1,048 miliarde de lei pentru lotul 3 (Ilia-Deva, 22,1 kilometri).

CNADNR a selectat în luna aprilie a anului trecut consorţiul Tirrena Scavi-Societa Italiana per Condotte d’Acqua- Cossi Construzioni pentru primul lot (27,4 kilometri) al autostrăzii Lugoj-Deva, constructorul avansând o ofertă de 681 milioane lei.

Lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj are 25,6 kilometri, iar costul lucrărilor este estimat la 611,8 milioane de lei.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 11 iunie 2012, iar deschiderea va avea loc pe 12 iunie pentru autostrada Lugoj-Deva şi pe 13 iunie pentru autostrada Timişoara-Lugoj.

Proiectarea este preconizată să dureze maximum şase luni, iar execuţia lucrărilor cel mul doi ani.

Lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj a fost scos la licitaţie şi anul trecut, fiind desemnat câştigător consorţiul Tirrena Scavi-Societa Italiana per Condotte d’Acqua-Cossi Costruzioni, însă mai multe firme au contestat rezultatul în instanţă, care a anulat licitaţia.

Primul tronson al autostrăzii, în lungime de 9,5 kilometri, este construit de asocierea româno-italiană Spedition UMB-Tehnostrade-Carena SpA Impresa di Costruzioni.

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a declarat în urmă cu o săptămână că lucrările la primul tronson al autostrăzii ar putea fi terminate înainte de termen.

Potrivit constructorilor, primul lot este finalizat în proporţie de peste 50%, iar lucrările ar urma să fie finalizate în acest an. Termenul prevăzut în contract pentru finalizarea lucrărilor este aprilie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...