Protocolul, semnat între primarul orașului Isaccea Anastase Moraru și șeful CNAIR, Cristian Pistol, presupune construcția unui nou drum de acces la Vama Isaccea pentru care CNAIR va asigura suportul tehnic necesar, a explicat Grindeanu. Cele două instituții vor colabora pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar construirii unui drum de centură al oraşului pentru traficul greu.
Acest drum este necesar în contextul în care de la începutul războiului din Ucraina, sute de tiruri încărcate cu cereale au îngreunat traficul în oraşul Isaccea.
Potrivit lui, noul drum este un proiect esențial pentru a reduce timpii de așteptare și pentru creșterea volumului de mărfuri în acest punct vamal.
„Mai mult, o legătură rutieră modernă cu punctul vamal de la Isaccea este absolut necesară, mai ales în actualul context regional. Situată la doar 150 de kilometri de cel mai mare port al României la Marea Neagră (portul Constanța), vama Isaccea este un punct strategic de legătură pentru transferul de mărfuri între România și Ucraina”, a subliniat Grindeanu.
Conform protocolului semnat marţi între reprezentanţii Primăriei Isaccea şi cei ai CNAIR, compania naţională va asigura resursele financiare pentru realizarea investiţiei de către autoritatea locală, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, menţionând că investiţia are resursele financiare asigurate, relatează Agerpres.
Vicepremierul Grindeanu şi reprezentanţi ai CNAIR au vizitat, luni, şantierului podului peste Dunăre care se construieşte între oraşul Brăila şi satul tulcean Smârdan, iar apoi s-au deplasat la Isaccea.
De la începutul războiului din Ucraina, peste 210.000 de persoane cu circa 50.000 de mijloace de transport au intrat în Uniunea Europeană prin punctul de trecere a frontierei româno-ucrainene din Isaccea, potrivit datelor furnizate de Garda de Coastă.
FOTO: Facebook Sorin Grindeanu