Autostrada Paşcani – Suceava: CNAIR a transmis către ANAP documentaţia pentru licitația de construire a primului lot

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) documentaţia pentru lansarea licitaţiei privind contractul pentru proiectarea şi execuţia primului lot al autostrăzii Paşcani - Suceava, a anunţat, vineri, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, relatează Agerpres.
AGERPRES - vin, 12 iul. 2024, 19:08
Autostrada Paşcani - Suceava: CNAIR a transmis către ANAP documentaţia pentru licitația de construire a primului lot

„Pas important pentru construcţia primului lot al autostrăzii Paşcani – Suceava (33 km)! Contractul pentru proiectare şi execuţie (6 luni proiectare, 24 de luni execuţie) prevede, inclusiv, construcţia a 28 de lucrări de artă printre care două viaducte şi un pasaj de o complexitate tehnică ridicată: viaduct (km 0+295) peste o vale, DJ208 şi CF517 (1.049,80 m); viaduct (km 1+684) peste o vale, un drum local şi râul Ruja (604,60 m); pasaj pe (km 13+148) peste pârâul Pulpa, DJ208S şi CF500 (868 m)”, a notat Pistol, pe pagina sa de Facebook.

Pe traseul acestui nou sector de autostradă, care va beneficia de patru parcări dotate cu opt staţii de încărcare pentru autoturismele electrice, se vor construi şi trei noduri rutiere: Nodul Tătăruşi – Heci (km 9+700), la intersecţia cu DJ 208F (Fântâna Mare – Heci – Lespezi), Nodul Dolhasca (km 23+725), la conexiunea cu DJ 208I (Siliştea Nouă – Budeni), pe partea stângă a cursului inferior al râului Siret şi Nodul Roşcani.

Lotul 1 al autostrăzii Paşcani – Suceava se va desfăşura între Nodul Rutier Paşcani (parte a A7) şi Nodul rutier Roşcani.

Contractul este finanţat prin Programul Transport (PT) 2021-2027 şi va putea fi lansat în licitaţie după ce documentaţia transmisă vineri la ANAP va fi validată.

„La momentul respectiv, vom stabili prin Anunţul de Participare data limită pentru depunerea ofertelor şi vom face publică valoarea maximă alocată acestui contract”, a adăugat şeful CNAIR.

Te-ar mai putea interesa și
HiSky lansează o ofertă cu prețuri la biletele de avion de la 40 de euro. Cât costă biletul spre New York
HiSky lansează o ofertă cu prețuri la biletele de avion de la 40 de euro. Cât costă biletul spre New York
HiSky a lansat o ofertă de bilete la preț redus, pe toate rutele regulate pe care le operează. Promoția e activă doar până la finele acestei luni, iar perioada de călătorie este 7 octombrie......
Lăptăria cu Caimac a vândut cu 17% mai mult, dar pierderile s-au adâncit cu 62%. Compania și-a revizuit în jos bugetul pentru 2024 pe fondul pierderii producției de porumb
Lăptăria cu Caimac a vândut cu 17% mai mult, dar pierderile s-au adâncit cu 62%. Compania și-a revizuit în jos bugetul ...
Agroserv Măriuța, producătorul brandului de lactate Lăptăria cu Caimac, a vândut în prima jumătate a acestui an cu ...
Regio Călători implementează plata cu cardul direct în tren
Regio Călători implementează plata cu cardul direct în tren
Operatorul feroviar privat Regio Călători implementează plata cu cardul direct în tren, opțiune care era până în ...
Noua fabrică de pulberi din Victoria, construită în parteneriat cu Rheinmetall, costă o jumătate de miliard de euro
Noua fabrică de pulberi din Victoria, construită în parteneriat cu Rheinmetall, costă o jumătate de miliard de euro
2,58 miliarde de lei, circa 516 milioane de euro, este totalul investiției în cea mai nouă fabrică de pulberi din Europa, ...