CNAIR: DN7 va fi închis între Boița și Lazaret de la 6 dimineata până la 8 seara între 8 iulie și 9 august

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a venit joi seara cu precizări privind programul de închidere a DN7, Valea Oltului, una dintre cele mai aglomerate rute transcarpatice pentru transportul de marfă. Astfel, circulația pe DN7 urmează să fie închisă ziua pe opt kilometri, între Boița și Lazaret, de la 6 dimineața până la 8 seara în perioada 8 iulie - 9 august, pentru lucrări la A1 Sibiu - Pitești.
Anemona Andone - joi, 04 iul. 2024, 21:58
CNAIR: DN7 va fi închis între Boița și Lazaret de la 6 dimineata până la 8 seara între 8 iulie și 9 august

dn7

„Construcția autostrăzii Sibiu – Pitești este esențială pentru România. În lungime de 122 de km, această autostradă face parte din Coridorul 4 Paneuropean (Coridorul Rin – Dunăre)”, anunță joi seara CNAIR pe pagina proprie de Facebook.

dn7

Potrivit CNAIR, marea majoritate a transporturilor de persoane și de mărfuri pe ruta Est – Vest (Constanța – Nădlac) tranzitează acum această zonă pe DN7, în condiții care nu oferă suficient confort și siguranță rutieră. De aceea, construcția celor două secțiuni care traversează Carpații nu mai poate fi amânată, spun cei de la CNAIR.

dn7

„Secțiunea 2 (Boița – Cornetu) este una dintre acestea, iar de operațiunile de defrișare a versantului (derulate în perioada 08 iulie – 09 august) depind următoarele etape ale construcției care trebuie finalizată în 2028”, adaugă reprezentanții CNAIR.

DN7, închis ziua pentru o lună

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat miercuri că circulația pe DN7, Valea Oltului, va fi închisă pe perioada zilei între 8 iulie și 9 august, pentru lucrări la Autostrada Sibiu – Pitești, secțiunea 2. Potrivit lui, măsura nu putea fi evitată.

În aprilie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a emis autorizație de construire pentru secțiunea 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești (A1), mai exact pentru primul kilometru dinspre Boița. Aici urmează să fie construit un viaduct de 650 de metri. Amintim că asocierea Mapa – Cengiz a câștigat contractul pentru acest lot montan din prima autostradă transcarpatică a României.

Te-ar mai putea interesa și
Economia subterană a României, în scădere la 13,1% în 2023 față de 31,3% în 2000
Economia subterană a României, în scădere la 13,1% în 2023 față de 31,3% în 2000
Economia subterană a României este pe o tendință de scădere în ultimii ani, ajungând la 13,1% din PIB în 2023, de la 31,3% din PIB, în 2000, 19,5%, în 2013, sau 15,1% în 2019, potrivit......
S-a depășit miliardul de euro. Bugetul plătește încă o tranșă de 143 de milioane de euro nerambursabili pentru centralele pe cărbune ale CE Oltenia, va fi ultima?
S-a depășit miliardul de euro. Bugetul plătește încă o tranșă de 143 de milioane de euro nerambursabili pentru centralele ...
Complexul Energetic Oltenia urmează să primească un grant de 705 de milioane de lei pentru ca centralele electrice pe ...
Uzina Automobile Dacia din Mioveni a asamblat modelul Jogger cu numărul 250.000
Uzina Automobile Dacia din Mioveni a asamblat modelul Jogger cu numărul 250.000
Un sfert de milion. La atât se ridică numărul vehiculelor Dacia Jogger produse la uzina Automobile Dacia de la Mioveni ...
Ce se va întâmpla cu porumbul american după 2 aprilie – analiză
Ce se va întâmpla cu porumbul american după 2 aprilie – analiză
Investitorii așteaptă data de 2 aprilie, când Statele Unite urmează să impună tarife și să decidă cu privire la ...