CNCIR S.A. are un nou director general. Fosta șefă a insituției, Ioana Timofte, e anchetată de DIICOT pentru corupție
Director general la cel mai important furnizor român de servicii profesionale de inspecţie, verificare, testare, certificare şi formare profesională a fost numită Ionica Raicu, care la data numirii ocupa funcţia de director Management Integrat în cadrul companiei.
„Ţinând cont de necesitatea asigurării continuităţii în demersurile iniţiate de către companie, Consiliul de Administraţie al CNCIR SA a numit-o pe doamna Ionica Raicu în funcţia de director general al CNCIR SA, pentru o perioadă de 4 luni, începând cu data de 28.06.2023 până în data de 28.10.2023. Cu aceeaşi dată, administratorii CNCIR SA au decis numirea doamnei Luminiţa – Carmen Cernea în funcţia de director Economic pe o perioadă de 4 luni”, se menţionează în comunicat.
Potrivit sursei citate, Ionica Raicu are un parcurs profesional remarcabil pe diferite poziţii de management în administraţia publică locală şi centrală şi are capacitatea de a contribui decisiv la dezvoltarea strategică a companiei. În cadrul CNCIR, a condus atât Direcţia Management Integrat, precum şi organismul de certificare CNCIR CERT. Este absolventă a Institutului Politehnic Bucureşti şi are studii postuniversitare la Academia de Studii Economice şi Institutul Naţional de Administraţie, precum şi certificări profesionale în activităţi de audit.
Această numire vine după ce fosta directoare generală a companiei, Ioana Timfote (foto), a fost prinsă într-un dosar instrumentalizat de DIICOT, în care este acuzată de corupție. Ea a fost reținută de procurorii DIICOT pentru 24 de ore în data de 25 mai 2023, iar în data de 26 mai 2023, Curtea de Apel București a decis arestarea sa la domiciliu pentru 30 de zile. Ioana Timfte este nepoata fostului șef al Serviciului Român de Informații Radu Timofte, decedat în 2009.
Ioana Timofte este acuzată de procurorii DIICOT de delapidare, constituire de grup infracțional organizat și spălare de bani, iar prejudiciul cauzat societății ar fi de 2 milioane de euro. Alți 11 inculpați au fost reținuți atunci. Grupul este acuzat că ar fi cumpărat consumabile pentru companie, produsele erau plătite, dar niciodată livrate.
Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale şi va continua să ofere operatorilor economici din toate domeniile de activitate servicii profesionale de inspecţie, verificare, testare, certificare şi formare profesională care asigură funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor şi echipamentelor, precizează sursa citată.