Coadă de opt kilometri de camioane pe autostrada Nădlac-Arad

Circulaţia prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad şi prin punctul de trecere a frontierei Borş din judeţul Bihor se desfăşoară cu dificultate, miercuri,din cauza a câtorva sute camioane care aşteaptă chiar şi 180 de minute să treacă frontiera în Ungaria.
Economica.net - mie, 02 nov. 2016, 11:11
Coadă de opt kilometri de camioane pe autostrada Nădlac-Arad

Coada de camioane se întinde pe circa opt kilometri pe autostrada Nădlac-Arad, în apropierea punctului de trecere a frontirei, camioanele fiind parcate pe banda de urgenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Echipaje de poliţie patrulează pe autostradă pentru a evita producerea unui incidente sau aparaţia blocajelor, iar şoferii se plâng că din cauza orelor petrecute la frontieră vor întârzia cu mărfurile.

„Am ştiut că aşa va fi, dar o să întârziem cu marfa pentru că am stat în frontieră 3-4 ore, doar când trecem în Ungaria e aşa”, a declarat un şofer.

Câteva sute de camioane au ieşit din România prin principelalele puncte de trecere a frontierei de pe graniţa cu Ungaria în primele ore de la reluarea circulaţiei, iar timpii de aşteptare pentru camioane erau, miercuri, de 160 de minute în cazul punctului de trecere a frontierei Nădlac 2 de pe autostrada Nădalac-Arad şi 180 minute în cazul punctului de trecere a frontierei Borş.

„Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a luat măsuri de suplimentare a personalului. De la ora 24, la punctul de trecere a frontierei Borş s-a lucrat pe două benzi, iar la Nădlac 2 s-a efecuat controlul la circa 1.500 de automarfare, s-a lucrat pe patru benzi”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisar şef de poliţie Laura Beatrice Bondar.

Autorităţile recomandă şoferilor să folosească şi alte puncte de trecere a frontierei, pentru a nu se crea blocaje. Camioanele mai mari de 7,5 tone mai pot trece pe la Nădlac pe DN7 şi Vărşand.

Circulaţia maşinilor mici sau a autocarelor nu este afectată.

Circulaţia camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone a fost interzisă, prin Ungaria, în perioada 31 ocombrie ora 23.00 (ora României) – 1 noiembrie ora 23.00 (ora României). În acest interval, şoferii automarfarelor au staţionat în parcările special amenajate.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul de la Atena se așteaptă ca turismul să aducă anul viitor Greciei venituri de peste 20 de miliarde de euro
Guvernul de la Atena se așteaptă ca turismul să aducă anul viitor Greciei venituri de peste 20 de miliarde de euro
Veniturile Greciei din turism ar urma să depăşească 20 miliarde de euro anul acesta, iar primele semne pentru anul viitor sunt pozitive, a declarat marţi ministrul elen al Turismului, Olga......
Turcia dorește să încheie un acord de demarcație maritimă cu noile autorități din Siria
Turcia dorește să încheie un acord de demarcație maritimă cu noile autorități din Siria
Turcia îşi propune să încheie un acord de demarcaţie maritimă cu Siria după ce un guvern permanent va fi format la ...
Ministrul bulgar al Turismului, Evtim Miloshev: Deficitul de angajați din stațiunile de iarnă nu poate fi acoperit decât cu personal străin
Ministrul bulgar al Turismului, Evtim Miloshev: Deficitul de angajați din stațiunile de iarnă nu poate fi acoperit decât ...
Rezolvarea deficitului de angajaţi în staţiunile de iarnă din Bulgaria nu va fi posibilă fără a face angajări din ...
Fitch a coborât perspectiva de rating a Romgaz de la stabilă la negativă
Fitch a coborât perspectiva de rating a Romgaz de la stabilă la negativă
Agenţia de rating Fitch a revizuit perspectiva ratingului acordat Romgaz de la stabilă la negativă şi a confirmat rating-ul ...