Modificarea Codului Fiscal explicată de PSD în imagini. Guvernanţii susţin că salariile nu vor scădea. SINTEZĂ

Economica.net
02 11. 2017
cf-11111111_13052200

PSD vorbeşte despre beneficiile scăderii impozitului pe venit pentru toate categoriile de venituri, de la 16% la 10% dar şi despre creşterea salariului minim la 1.900 de lei şi despre reducerea totală a taxării muncii.

În ceea ce priveşte transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, care a stârnit temerile sindicaliştilor că va conduce la scăderea salatriilor nete, PSD explică faptul că angajatorii nu au niciun motiv să nu menţină actualele salarii nete, în condiţiile în care cheltuielile totale ale angajatorilor rămân la fel, ba chiar scad uşor.

Salariul “în mână” nu scade!, spune PSD.

 

De asemenea, PSD vorbeşte despre creşterea punctului de pensie de la 1 iulie, cu 10%, dar şi despre creşterea pensiei minime garantate, cu 23%.

PSD mai aminteşte şi că 450.000 de firme cu o cifră de afaceri de sub un milion de euro vor plăti impozit de 1% pe cifra de afaceri, nu 16% pe profit. 

Documentul integral despre modificările Codului fiscal sunt aici.

Citeşte şi Bontaş, Deloitte: Salariul brut ar trebui să fie majorat cu 20% pentru a nu afecta suma netă pe care o primeşte angajatul acum


Tudose: Trecerea contribuţiilor la angajat este o măsură bună; toate lumea are de câştigat

Trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat este o măsură fiscală bună, prin care toată lumea are de câştigat, a declarat joi, la Deva, premierul Mihai Tudose.

Potrivit acestuia, sindicatele care se opun acestei măsuri pleacă de la premise greşite, primul-ministru afirmând că problema a mai fost discutată marţi în şedinţa Consiliului Tripartit: Guvern, sindicate, patronate.

‘O parte dintre sindicate a fost foarte vehementă împotriva acestor măsuri, ajungând, cu o logică strâmbă, plecând de la o premisă greşită, până la faptul că închidem ţara şi n-o să mai muncească nici albinele. Mă iertaţi, dar nu mai suportăm lipsa de argumentaţie. Ei emit axiome. Noi le spunem cifrele în faţă, domniile lor spun că nu este adevărat, au ei alte calcule’, a spus premierul Mihai Tudose.

Pe de altă parte, şeful Guvernului a arătat că la aceeaşi şedinţă reprezentanţii oamenilor de afaceri au precizat că nu vor scădea salariile angajaţilor, menţionând că schimbările preconizate le uşurează munca.

‘Reprezentanţii patronatelor au spus că nu vor scădea lefurile, că sunt de acord cu aceste schimbări, le uşurează şi lor munca, vor putea să plătească mai bine nişte angajaţi, fără să suporte ei mai mult. Încercăm să vedem ce este în spatele acestei încăpăţânări de a recunoaşte realitatea, că de fapt nu suferă nimeni şi e o măsură bună prin care toată lumea are de câştigat’, a menţionat Mihai Tudose.


Iohannis: Pachetul de măsuri fiscale cred că se va transforma într-o bulversare fiscală. Solicit coaliţiei să renunţe la acest tip de politică fiscală care generează neîncredere şi incertitudine

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că măsurile fiscale anunţate de Guvern vor complica problemele, în loc să le rezolve. Iohannis a solicitat coaliţiei de guvernare să renunţe la politica fiscală promovată, pe motiv că aceasta generează ‘neîncredere’ şi ‘incertitudine’.

‘Pachetul nu este clamata revoluţie fiscală, ci cred că se va transforma într-o bulversare fiscală’, a susţinut Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că ‘măsurile complică problemele, decât să le rezolve’.

‘Solicit coaliţiei aflate la guvernare, PSD şi ALDE, să dea dovadă de responsabilitate şi să renunţe la acest tip de politică fiscală care generează neîncredere, incertitudine şi nu ajută pe nimeni’, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a recomandat prudenţă la nivelul deciziei politice şi guvernamentale.

‘Avertizez la modul cel mai serios decidenţii politici să aibă grijă şi să judece clar la rece ca să nu bage România şi pe români într-o aventură fiscală cu final trist’, a adăugat Iohannis.