Cod galben. Unde s-a format polei şi ce trebuie să facă şoferii?

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o atenţionare Cod Galben de precipitaţii mixte ce depun polei, fiind vizate arii restrânse în judeţele Prahova, Buzău, Brăila şi Ialomiţa.
Economica.net - sâm, 29 nov. 2014, 08:35
Cod galben.  Unde s-a format polei şi ce trebuie să facă şoferii?

Atenţionarea este valabilă între orele 10 şi 13. De asemenea, până la ora 11 este valabilă o atenţionare Cod Galben de depunere de polei, local în judeţele Braşov (inclusiv municipiile Braşov şi Făgăraş), Covasna (inclusiv municipiul Sfântu Gheorghe) şi izolat în judeţul Mureş (inclusiv municipiile Târgu Mureş şi Târnăveni), precum şi pentru drumurile naţionale şi europene aferente.

 

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România /CNADNR/ avertizează şoferii asupra riscului formării lunecuşului şi poleiului pe anumite sectoare de drumuri şi autostrăzi.

‘Urmare datelor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie care prognozează depunere de polei, azi, 29.11.2014, în intervalul orar 10.00 – 13.00, pentru judeţele Prahova, Buzău, Brăila, Ialomiţa, pe drumurile naţionale şi europene, CNADNR SA acţionează preventiv împrăştiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care există riscul formării lunecuşului şi poleiului. Atenţionăm participanţii la traficul rutier asupra faptului că, din cauza ploilor abundente şi a temperaturilor scazute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăştiate pe partea carosabilă a drumurilor naţionale şi a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafeţe lunecoase cu suprafeţe umede’, se arată într-un comunicat al CNADNR remis sâmbătă AGERPRES.

De asemenea, împotriva depunerii poleiului şi a zăpezii pe suprafaţa părţii carosabile, CNADNR acţionează pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante (sare, nisip, alte produse chimice cu efecte de degivrare).

În acest context, CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autoturisme echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să nu bruscheze comenzile autovehiculelor, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.

Participanţii la trafic pot furniza şi obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale  şi autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA www.cnadnr.ro.

 

AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
llie Bolojan, intervenție publică rară. Apel către Ciucă, Geoană și Lasconi, pentru „o soluție în al 11-lea ceas”
llie Bolojan, intervenție publică rară. Apel către Ciucă, Geoană și Lasconi, pentru „o soluție în al 11-lea ceas”
Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, liberalul Ilie, Bolojan, nominalizat de trei candidaţi la preşedinţie drept posibil prim-ministru, face un apel către Nicolae Ciucă, Mircea Geoană şi......
Citroen țintește din nou succesul Dacia. Viitorul C4 va concura cu Dacia Duster
Citroen țintește din nou succesul Dacia. Viitorul C4 va concura cu Dacia Duster
Marca Citroen a grupului Stellantis devine tot mai clar, de la un an la altul, un concurent pentru Dacia. Viitorul model ...
Alexandru Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa
Alexandru Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa
Descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an va continua, universităţile urmând să se ocupe direct ...
Piața suplimentelor alimentare din România va ajunge la la peste 670 de milioane de euro, în 2024
Piața suplimentelor alimentare din România va ajunge la la peste 670 de milioane de euro, în 2024
Un român cheltuiește, în medie, 35,42 euro pe suplimente alimentare față de 89 de euro cât este consumul pe cap de ...