Consiliul Academic al Codecs este format din Victor Mocanu, Decanul Facultăţii de Geologie şi Geofizică, Mihai Daniel Roman, Vicepreşedintele Senatului Academiei de Studii Economice, Marilen Pirtea, Rectorul Universităţii de Vest Timişoara, Ioan Alin Nistor, Decan Facultatea de Business, Babeş-Bolyiai Cluj Napoca, Sebastian Dumitru Popescu, Decan Facultatea de Fizică, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi, Gehrig Schultz, CEO-ul Prospecţiuni, Ionel Marchiş, membru din partea acţionariatului companiei.
„Consiliului Academic va propune CODECS politici educaţionale adaptate la cerintele pieţei, pentru a acoperi o zonă profesională, dincolo de ceea ce universităţile oferă. Ceea ce au în comun membrii Consiliului Academic, pe lângă reputaţia universitară, este o experienţă de management foarte relevantă, prin poziţiile pe care le ocupă”, a declarat Marilen Pirtea, membru în Consiliul Academic al CODECS.
Consiliul Academic va avea şi rolul de a crea o apropiere între mediul de business şi cel universitar, furnizând o platformă educaţionala adecvată pentru cei care doresc să exceleze în management şi să dobândească anumite competenţe specifice.
Prima întrunire a Consiliului Academic al CODECS a avut loc în weekendul 21-23 martie, la Sinaia, acolo unde compania a organizat Şcoala Rezidenţială, o sesiune de cursuri pentru Certificat Profesional in Management, Project Management şi Business Operations, la care au participat peste 70 de manageri din cele mai importante companii din România.
Fondată în 1993, CODECS a apărut tocmai din dorinţa de a veni în întâmpinarea nevoilor pieţei în ceea ce priveşte pregătirea managerială a adulţilor printr-o metodă modernă şi eficientă – educaţia la distanţă pe care am preluat-o de la una dintre cele mai mari universităţi din lume ce oferă cursuri în sistemul educaţiei la distanţă – The Open University din Marea Britanie. Astfel, începând cu acel an, CODECS devine furnizorul programului de MBA oferit de universitatea britanică. Condiţia contractului de licenţă o reprezintă respectarea strictă a standardelor de calitate impuse de Open University.