Colectiv Club SRL este în executare silită pentru datorii restante la stat

Economica.net
03 11. 2015
actionarii_club_colectiv_audiati_la_parchetul_general_06935100

Colectiv Club SRL avea datorii restante totale de 1.841 de lei la toate bugetele de stat, potrivit datelor ANAF.

Conform facsimilului ataşat, cele mai mari datorii restante, de 853 de lei erau la Bugetul asigurărilor sociale de stat. Datoriile la bugetul de stat sunt de 615 lei, iar cele la bugetul asigurărilor de sănătate de 341 de lei. La „şomaj” nu datora decât 32 de lei, pentru că, aşa cum s-a şi văzut cu ocazia tragediei,  firma nu încheia acte angajaţilor.

Cei trei asociaţi ai firmei, Costin Mincu, Alin George Anastasescu şi Paul Gancea, au fost reținuți și duși în arestul Poliției Capitalei, în urma incendiului produs vineri noapte la Colectiv Club, sala controlată de firma cu acelaşi nume. Încendiul a produs una dintre cele mai mari tragedii din istoria României, şi s-a soldat până în prezent cu 32 de morţi şi peste 140 de răniţi, dintre care jumătate sunt în stare foarte gravă. 

Citeste şi: Povestea întunecată a clădirii în care funcţiona clubul Colectiv. Cine deţine Pionierul

Cei trei asociaţi ai Colectiv Club SRL sunt acuzaţi de infracțiunea de ucidere și vătămare corporală din culpă și vătămare corporală din culpă, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat luni seara că ancheta procurorilor în cazul incendiului de la clubul Colectiv se derulează pe toate palierele, atât cu privire la companiile private, cât şi cu privire la autorităţile statului, până în prezent fiind audiate 40 de persoane.

„Au fost audiate 40 de persoane, de sâmbătă până în prezent. S-au ridicat mai multe documente de la persoane fizice şi private. Toate persoanele pentru care se va dovedi o formă de vinovăţie în acest dosar vor răspunde penal. Ancheta se derulează pe toate palierele, atât cu privire la companiile private, cât şi cu privire la autorităţile statului”, a declarat Tiberiu Niţu luni seara, la ieşire din sediul Parchetului General.

Procurorii au ajuns la concluzia că incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență. 

Patronii Colectiv Club sunt acuzaţi şi că au permis desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii, cu materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club.

Citeşte şi

Niţu: Ancheta de la Colectiv vizează companii private şi autorităţi ale statului. 40 de persoane, audiate până în prezent