Sefcovic a făcut aceste declaraţii ca urmare a unei reuniuni ministeriale la Baku a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze. România a fost reprezentată de către Iulian-Robert Tudorache, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei.
„2018 va fi o perioadă specială pentru implementarea proiectului Coridorului Sudic de Gaze. Gazele din Azerbaidjan vor ajunge în Europa în 2020. Este un proiect strategic care va consolida securitatea energetică a Europei şi, prin urmare, UE susţine proiectul încă de la început”, a spus vicepreşedintele Comisiei Europene.
Maros Sefcovic a mai precizat că, de la începutul implementării strategiei energetice, Uniunea Europeană a discutat cu ţările din Europa de Sud-Est pentru conectarea acestora la Coridorul Sudic de Gaze.
„Exprimarea interesului din partea unor ţări precum Bulgaria şi România are o importanţă deosebită. Europa va fi mai puternică decât oricând datorită implementării acestui proiect”, a mai declarat înaltul oficial european.
Coridorul Sudic de Gaze, de peste 3.500 kilometri, va permite transportul a peste zece miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an de la zăcământul azer Shah Deniz II din Marea Caspică până în Italia.