Comisia Europeană vrea măsuri pentru sporirea siguranţei rutiere
Evenimentul de două zile reuneşte experţi în domeniul siguranţei rutiere, părţi interesate şi factori de decizie şi reprezintă o oportunitate de a discuta despre situaţia actuală în ceea ce priveşte siguranţa rutieră şi despre modalităţile de reducere a deceselor şi rănirilor grave cauzate de accidentele rutiere.
”Statisticile publicate astăzi reflectă o îmbunătăţire şi un punct de vedere pozitiv. Dar nu cifrele contează cel mai mult, ci vieţile pierdute şi familiile îndurerate. Chiar astăzi, pe drumurile din UE şi-ar putea viaţa 70 de persoane şi de cinci ori mai multe persoane vor suferi accidente grave. Lansez un apel tuturor părţilor interesate să-şi intensifice eforturile pentru ca să ne putem îndeplini obiectivul de a reduce la jumătate numărul deceselor cauzate de accidente rutiere între 2010 şi 2020”, a afirmat Violeta Bulc, comisarul european pentru transport.
Potrivit statisticilor privind securitatea rutieră publicate marţi de Comisia Europeană, România şi Bulgaria au fost şi anul trecut ţările cu cel mai mare număr de decese rutiere la un milion de locuitori (97 şi, respectiv, 99), aproape dublu faţă de media de 50 de decese înregistrată la nivelul UE.
În România, s-a înregistrat anul trecut o creştere de 1% a numărului de decese rutiere faţă de 2015, dar comparativ cu 2010 s-a înregistrat o scădere de 19%.
La nivelul Uniunii Europene, numărul de decese rutiere a scăzut anul trecut cu 2%, comparativ cu 2015.