Membrii comisiei au început dezbaterile la ordonanţă pe 12 aprilie, dar au amânat pentru două săptămâni o decizie pentru depunerea de amendamente.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a susţinut atunci, în şedinţa comisiei, prevederile ordonanţei, menţionând însă că este o soluţie de etapă deoarece Guvernul nu-şi permitea să creeze o „sincopă”.
„Nu-mi face plăcere ca ministru să trebuiască să promovez o ordonanţă care modifică legi organice, dar spun cu toată tăria şi în faţa comisiei (…) că nu aveam altă soluţie. Guvernul a spus în momentul adoptării acestei ordonanţe că ceea ce face este să dea o soluţie de etapă, deci să se asigure că România, care a investit mult în aducerea sistemului judiciar la un nivel în care urmărirea penală este una eficientă, Guvernul deci nu-şi permitea să creeze o sincopă, pe de o parte. Pe de altă parte, nu se putea găsi de pe o zi pe alta nicio altă soluţie”, a afirmat Prună la vremea respectivă.
Guvernul a adoptat în 14 martie, într-o şedinţă specială, ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal.