Astfel, au fost aprobate bugetele pentru Administraţia Prezidenţială, Senatul României, Camera Deputaţilor, Curtea de Conturi, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combaterea Spălării Banilor, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Consiliul Legislativ, Consiliul Concurenţei, Avocatul Poporului, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Secretariatul General al Guvernului, scrie News.ro.
Comisiile parlamentare au început marţi dezbaterile asupra bugetului de stat pe 2018, votul final fiind programat într-o şedinţă comună a Legislativului, în 21 decembrie.
Începând de miercuri şi până sâmbătă sunt programate dezbateri pe amendamente pentru redactarea raportului în cadrul comisiilor de buget.
Guvernul a adoptat în şedinţa de săptămâna trecută proiectul de buget pe 2018, în care sănătatea, educaţia şi investiţiile sunt anunţate ca domenii prioritare.
Cabinetul Tudose estimează o creştere a Produsului Intern Brut (PIB) de 5,5% anul viitor, până la 907,85 miliarde lei (196 miliarde euro), potrivit proiectului de buget pentru anul viitor, ritm în scădere faţă de estimarea Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP) pentru acest an, de 6,1%.