Potrivit acestora, comisioanele percepute la nivel global pentru servicii variind de la consiliere pentru fuziuni şi achiziţii până la subscrieri pe pieţele de capital au fost, în trimestrul al treilea, de 17,4 miliarde de dolari, în scădere cu 30% comparativ cu trimestrul al doilea şi totodată cel mai mic nivel înregistrat după ultimul trimestru din 2011.
Trimestrul al treilea al acestui an a fost unul turbulent pe pieţele financiare mondiale. Doar doi din cei 21 de indicatori financiari urmăriţi de Reuters au crescut în această perioadă, ceea ce măreşte probabilitatea ca 2015 să fie unul din cei mai slabi ani pentru investitori de după colapsul din 2008.
Scăderea comisioanelor băncilor de investiţii a fost provocată în mare parte de reducerea cu 55% a veniturilor de pe pieţele de acţiuni, comparativ cu trimestrul al doilea, în timp ce comisioanele de pe pieţele de obligaţiuni au scăzut cu o treime.
Pe primele nouă luni ale acestui an, comisioanele băncilor de investiţii s-au cifrat la 64,5 miliarde de dolari, cu 10% mai puţin decât în perioada similară a anului trecut şi de asemenea cel mai scăzut nivel de după 2013. Băncile americane şi-au consolidat poziţia de cei mai puternici jucători din industrie. Toate primele cinci mai bănci de investiţii din lume sunt bănci americane, pe prima poziţie fiind JP Morgan care în primele nouă luni a strâns comisioane de 4,66 miliarde de dolari, sau 7,2% din valoarea totală, urmată îndeaproape de Goldman Sachs care a strâns comisioane de 4,65 miliarde de dolari.