Compania care deţine Dormeo, Delimano şi Top Shop a pierdut 2,5 mil. euro în ultimele două luni

Economica.net
11 05. 2020
top_shop_dormeo_01060300

„Cele două luni în care magazinele ne-alimentare din centrele comerciale au fost închise au produs comercianţilor pierderi considerabile care riscă să devină irecuperabile, contribuind la criza economică ce se conturează, dacă proprietarii nu acceptă o formulă flexibilă de plată a chiriilor. Situaţia este complexă, în absenţa unei reglementări în acest domeniu, iar soluţia este ca atât proprietarii cât şi chiriaşii spaţiilor comerciale să împartă pierderea – întrucât aceasta nu poate fi imputată niciuneia dintre părţi, fiind produsă de ordinul autorităţilor de a închide magazinele non-alimentare. Într-o astfel de situaţie este Studio Moderna (compania ce deţine brandurile Dormeo, Delimano şi Top Shop) şi operează o reţea de 42 de magazine dintre care 39 în centrele comerciale închise încă. Cele două luni de zile în care peste 200 de salariaţi care nu au vândut nimic în cele 39 de magazine închise din ordinul autorităţilor au costat deja Studio Moderna 2,5 milioane de euro, o pierdere compensată parţial de vânzările online”, arată compania într-un comunicat.

Celor peste 200 de angajaţi din magazinele închise li s-a oferit şansa reconversiei profesionale în alte departamente ale companiei precum şi implicarea în misiunea umanitară de a livra bunuri alimentare clienţilor care nu se pot deplasa, spun reprezentanţii companiei.

„Am reuşit în timp record să asigurăm continuitatea afacerii prin lucrul de acasă. A fost un efort de echipă în urma căruia 250 de angajaţi lucrează de acasă încă din cea de-a doua jumătate a lunii martie. Singurii angajaţi care au continuat să lucreze la locul de muncă şi nu acasă sunt colegii din depozit, care asigură livrările. Graţie acestui efort de echipă am reuşit ca prin vânzările online să suplinim dispariţia, practic, a retailului clasic”, a explicat Zoltan Pilecki, CEO Studio Moderna, citat de News.ro.

El afirmă că societatea a reuşit să compenseze pierderea canalului de retail prin vânzările online şi aceasta va fi şi reţeta pentru perioada următoare, în condiţiile în care compania estimeză un trafic redus de cumpărători în perioada de după redeschidere şi o mare incertitudine în ceea ce priveşte comportamentul de consum al populaţiei de acum încolo.