Compania de curierat NemoExpress listează pe BVB obligaţiuni de 1,57 milioane de euro

Compania de curierat Nemo Expres Logistic (NemoExpress) a listat obligaţiuni în valoare de 1,57 milioane de euro pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
AGERPRES - lun, 28 iun. 2021, 12:45
Compania de curierat NemoExpress listează pe BVB obligaţiuni de 1,57 milioane de euro

„(…) Obligaţiunile se tranzacţionează sub simbolul bursier NEMO23E. Fondurile atrase în cadrul plasamentului privat de obligaţiuni, din iulie 2020, sunt utilizate pentru dezvoltarea activităţii, investiţii în software, achiziţii de mijloace de transport, combustibil sau angajarea de personal suplimentar. Conform companiei, aceste investiţii vor susţine creşterea numărului de clienţi, a volumului de marfă transportat şi implicit creşterea cotei de piaţă”, se arată într-un comunicat de presă al companiei, transmis luni AGERPRES.

Conform sursei citate, emisiunea include 15.765 de obligaţiuni negarantate, denominate în euro, cu o valoare nominală de 100 euro şi o rată fixă a dobânzii de 7% pe an, cu scadenţa în 29 iunie 2023. De asemenea, NemoExpress anunţă că intenţionează să folosească şi alte mecanisme de finanţare disponibile pe piaţa de capital.

Listarea obligaţiunilor a fost realizată cu sprijinul Intercapital Invest, în calitate de Consultant Autorizat.

Înfiinţată în anul 2013, NemoExpress oferă servicii de curierat cu acoperire naţională. În 2020, compania a înregistrat un profit net de 4,09 milioane lei, o creştere semnificativă faţă de 2019, an încheiat cu un profit de 940.179 lei.

NemoExpress are 1.087 de angajaţi şi colaboratori, dintre care 330 sunt angajaţi direct.

Veniturile totale ale companiei, în 2020, au fost de 121 milioane lei, în scădere faţă de 2019, pe fondul crizei provocate de pandemia Covid-19, când au fost înregistrate venituri totale de 137,8 milioane lei. Potrivit calculelor companiei, NemoExpress avea în 2019 o cotă de piaţă de 3%.

Planurile companiei includ, pentru 2021, o creştere a activităţii cu peste 20% ca urmare a dezvoltării tuturor celor trei segmente de business – B2B, B2C, C2C. Pentru 2022, compania îşi propune extinderea capacităţii HUB-urilor regionale şi locale, precum şi suplimentarea capacităţii logistice rutiere pentru a preîntâmpina creşterile de volum anticipate.

Acţionarii companiei sunt Şerbănescu Dan-Dumitru (51%), Capital Fleet Services SA (39%) şi Stănilă Florian (10%).

Te-ar mai putea interesa și
China și-a revizuit PIB-ul din 2023 cu 2,7%
China și-a revizuit PIB-ul din 2023 cu 2,7%
China și-a revizuit în sus produsul intern brut (PIB) din 2023 cu 2,7%, până la 129,4 mii de miliarde de yuani (17,73 mii de miliarde de dolari), a declarat joi un înalt oficial din statistică,......
Cartierul din România cu cele mai multe apartamente de închiriat
Cartierul din România cu cele mai multe apartamente de închiriat
Un cartier din România are o ofertă generoasă pentru cei care sunt în căutarea unui apartament de închiriat. Aflată ...
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, costuri mai mari (retrospectivă 2024)
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, ...
Sectorul auto european s-a confruntat cu numeroase probleme în 2024, începând cu scăderea vânzărilor din cauza cererii ...
Rusia, atac de Crăciun asupra sistemului energetic al Ucrainei, cu drone și rachete. Șase răniți și un mort
Rusia, atac de Crăciun asupra sistemului energetic al Ucrainei, cu drone și rachete. Șase răniți și un mort
Rusia a atacat miercuri sistemul energetic al Ucrainei și unele orașe cu rachete de croazieră și rachete balistice plus ...