Conform unui raport al Electrica remis Bursei de Valori Bucureşti, preţul de achiziţie al părţilor sociale este de aproape 1,618 milioane de euro. Preţul poate suferi ajustări în conformitate cu prevederile contractului de vânzare-cumpărare, în funcţie de rezultatele financiare de la momentul închiderii balanţei de verificare de la data de 31 august 2020.
„Pe lângă alte elemente ale tranzacţiei, menţionăm şi faptul că Electrica Furnizare S.A. a preluat împrumuturile foştilor asociaţi ai Long Bridge Milenium S.R.L. acordate societăţii achiziţionate în valoare totala de 3.817.749,48 euro. Tranzacţia este un prim pas pentru atingerea obiectivului urmărit de dezvoltare pe verticală a grupului Electrica prin intrarea pe piaţa de producţie de energie electrică, în special din surse regenerabile, prin achiziţia unor parcuri eoliene şi/sau fotovoltaice”, subliniază raportul.
Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice. Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.
Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.