Compania energetică a Primăriei Bucureşti, una dintre cele 22 înfiinţate de Firea, a devenit şi furnizor de gaze
ANRE a adoptat la data de 16 mai decizia nr. 777 privind “acordarea licenţei de furnizare a gazelor naturale societăţii Compania Municipală Energetica Bucureşti SA”. Asta după ce, cu câteva zile în urmă, compania primise de la ANRE şi licenţa de furnizare de energie electrică.
Compania Energetica are, potrivit actului constitutiv, drept obiect principal de avctivitate furnizarea de abur, iar comercializarea de energie electrică şi de gaze naturale era doar un obiect de activitate secundar.
“Compania Energetica nu a fost înfiinţată doar pentru furnizarea de energeie termică. Am luat licenţele de furnizare pentru energie electrică şi gaze şi urmează să facem în curând o analiză a preţurilor pentru instituţii” ne-a declarat Sorin Chiriţă, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei şi, în acelaşi timp, city manager al Bucureştiului.
Aşadar, pe lângă producţia de energie electrică şi termică, pe care o va moşteni prin preluarea centralelor electrice de termoficare ale Elcen, societate care va fuziona cu Radet, noua firmă a primăriei va furniza şi energie electrică şi gaze, mai întâi instituţiilor din Bucureşti, mai ales că pentru furnizare nu este nevoie de infrastructură.
Pe de altă parte, licenţa îi permite şi să cumpere gaze, pentru alimentarea centralelor pe care le va prelua de la Elcen.
În ianuarie, Chiriţă declara că, în viitor, Compania Municipală Energetica, ELCEN și RADET vor fuziona într-o entitate care se va numi Sistemul centralizat SACET și care va produce energie electrică și energie termică. „Compania Municipală Energetica este o companie complementară activității RADET și activității ELCEN. Compania Municipală Energetica va prelua serviciul de producere și furnizare a energiei termice, iar RADET va fi transportator și distribuitor al agentului termic. (…) Compania Municipală Energetica va administra CET-urile Municipiului București. Și această companie municipală și ELCEN și RADET vor fuziona într-o companie care se va numi Sistemul centralizat SACET”, a spus atunci Chiriță, potrivit Profit.ro