Produsele Kalray se adresează sectoarelor imagistice, medicale și industriale, infrastructurilor de telecomunicații, securității datelor și aparatelor de rețea, precum și automatizărilor industriale și de transport. Filiala din România are ca obiect principal de activitate fabricarea subansamblelor electronice.
Kalray a investit peste 180 milioane de euro în cercetare și dezvoltare și deține 30 de patente. Compania este listată la Bursa Euronext de la Paris și are o capitalizare de piață de circa 134,6 milioane de euro. Veniturile sale au urcat anul trecut cu 57%, față de 2022, la 25,8 milioane de euro, în timp ce pierderile EBIDTA s-au înjumătățit la 1,3 milioane de euro.
Kalray a fost înființată în 2008 la Grenoble, ca o ramură a renumitului laborator de cercetare CEA din Franța (Comisariatul pentru Energie Atomică și Energii Alternative – CEA) și are ca investitori corporate și financiari companii precum Alliance Ventures (fondul de capital de risc al Renault-Nissan-Mitsubishi), NXP Semiconductors și Bpifrance (în cadrul Definvest, fondul de investiții gestionat în numele Ministerului francez al Forțelor Armate). Alți investitori includ: Safran Corporate Ventures, fondul de investiții asiatic Pengpai, ACE Management, CEA Investissement, EUREKAP! și Inocap Gestion.
Compania are birouri în Franța, Statele Unite și Japonia, și un centru de dezvoltare în Sophia Antipolis (lângă Nisa) unul dintre cele mai mari parcuri tehnologice din Europa și locul de naștere al industriei franceze de telecomunicații.