Potrivit Biroului de presă al Primăriei Capitalei, autoturismele vor fi puse la dispoziţia instituţiilor locale şi vor fi utilizate totodată în cadrul unui proiect pilot, al cărui obiectiv pe termen lung este realizarea unei flote care să răspundă nevoilor de mobilitate urbană ale publicului larg.
„Autoturismele electrice ce fac obiectul achiziţiei mai sus menţionate vor fi utilizate în cadrul unui proiect pilot, care va genera date pentru validarea efectivă a proiectului. Flota de 15 autoturisme electrice va fi pusă la dispoziţia instituţiilor locale pentru stimularea utilizării automobilelor electrice, cu scopul reducerii amprentei de carbon generate de activitatea acestora. Totodată, în cadrul acestui proiect pilot, se va lucra la definitivarea aplicaţiei şi a arhitecturii de sistem”, a precizat PMB pentru AGERPRES.
Conform aceleiaşi surse, până în prezent nu au fost achiziţionate alte autoturisme electrice în cadrul proiectului amintit.
„După validarea conceptului şi definitivarea aplicaţiei, se doreşte lansarea efectivă a proiectului, care va presupune achiziţia de autoturisme electrice, în loturi, până la realizarea unei flote care să răspundă nevoilor de mobilitate urbană ale publicului larg. Taxarea se va face prin intermediul unei aplicaţii de mobil, atât pentru Android, cât şi pentru iOS. Tarifele vor fi prezentate după validarea datelor teoretice în cadrul
proiectului pilot”, se arată în informarea PMB.
În anunţul de pe SICAP se menţionează că prin achiziţionarea unor automobile electrice, compania va contribui la respectarea mediului, prin reducerea emisiilor de noxe şi fonice, precum şi la reducerea cheltuielilor cu mentenanţa şi consumul de carburant. În vederea atribuirii, componenta tehnică (autonomie electrică reală) urmează să aibă o pondere de 10%, componenta financiară 75%, iar termenul de garanţie oferit de producător 15%.