Compania Teraplast și-a dat acordul pentru fuziunea subsidiarelor sale Teraplast Recycling şi Politub

Economica.net
11 02. 2020
dorel_goia_61600400

Ca urmare a fuziunii, societatea absorbită, Politub, va fi dizolvată fără lichidare, urmând a fi radiată, iar patrimoniul acesteia va fi transmis în universalitatea sa societăţii absorbante Teraplast Recycling, în schimbul atribuirii către acţionarii Politub de acţiuni noi emise de Teraplast Recycling, în conformitate cu raportul de schimb stabilit în proiectul de fuziune.

Teraplast Recycling va continua să existe în forma juridică actuală, îşi va păstra sediul actual şi obiectul principal de activitate şi va dobândi toate drepturile societăţii absorbite şi, în mod corelativ, va fi ţinută de obligaţiile societăţii absorbite.

„Hotărârile Adunărilor Generale Extraordinare ale Acţionarilor societăţilor Teraplast Recycling SA, respectiv Politub SA, privind aprobarea fuziunii adoptate la data de 11.02.2020 vor fi depuse la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, competenţa de verificare a legalităţii hotărârilor asupra fuziunii revenind instanţei de judecată. Fuziunea va deveni efectivă numai de la data la care va fi efectuată înregistrarea în Registrul Comerţului a ultimei hotărâri a Adunării Generale a Acţionarilor care aprobă fuziunea, conform art. 249 litera (b) din Legea nr. 31/1990 – Legea societăţilor, republicată şi cu modificările ulterioare”, se spune în raport.

În conformitate cu proiectul de fuziune din data de 10.12.2019, vizat de directorul Oficiului Registrului Comerţului (ORC) Bistriţa Năsăud, publicat la data de 23.12.2019 pe paginile web ale societăţilor implicate în fuziune, precum şi la data de 30.12.2019 pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, fuziunea are la bază situaţiile financiare auditate ale celor două companii la data de 30.06.2019.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Teraplast Recycling, companie specializată pe reciclarea PVC-ului rigid, din punct de vedere operaţional, fuziunea prin absorbţie va crea premisele realizării de economii de costuri de administrare a celor două societăţi implicate şi va elimina structurile manageriale şi administrative paralele ale celor două societăţi, coordonarea şi administrarea acestora urmând să fie astfel eficientizată. După realizarea fuziunii, Politub va fi dizolvată, fără a intra în lichidare, urmând a fi radiată din Registrul Comerţului, iar Teraplast Recycling va continua să existe în forma juridică actuală.

În 2017, Teraplast a ajuns la o participaţie de 99,99% în Politub – producător de tubulatură din polietilenă. În urma achiziţiei, activitatea Politub a fost transferată către Teraplast, devenind segmentul de polietilenă al Grupului Teraplast. Astfel, în perioada 2018-2019, compania nu a mai avut activitate.

Teraplast Recycling coordonează activitatea de reciclare a Grupului Teraplast, preluând linia de business Reciclare din aprilie 2019, în urma transferului acesteia din Teraplast SA. Cu o capacitate anuală de procesare de 12.000 de tone, compania este cel mai mare reciclator de PVC rigid din România şi în top 10 reciclatori de PVC rigid din Europa.