„Vulcanul” lui Tender are şansa să prindă un contract de 1 miliard de dolari. Luna viitoare

Economica.net
01 11. 2012
tender_45609900

„Contractul va avea o durată de 4-5 ani şi presupune livrarea a 1.500 de unităţi de pompare. Dacă vom câştiga, chiar şi o parte a licitaţiei, vom avea nevoie de creşterea capacităţii de producţie şi de mai mulţi angajaţi”, a afirmat Volintiru. Clientul este Kuwait Oil Company iar Vulcan participă la licitaţie împreună cu partenerul local Spetco.

Compania Vulcan este specializată în producţia de generatoare de aburi şi produce anual aproximativ 400 de unităţi de pompare a petrolului. Vulcan produce 16 tipuri de unităţi de pompare, cu preţuri de vânzare care variază între 40.000 şi 150.000 de dolari.

Creşterea capacităţii de producţia presupune investiţii de 15 milioane de euro, din care 4 milioane de euro ar trebui alocate anul viitor.

Volintiru a adăugat că Vulcan va încerca să obţină un ajutor de stat pentru derularea investiţiei în creşterea capacităţii de producţie.

„Am avea nevoie de un stakeholder puternic, iar acesta ar putea fi statul. Vom încerca să obţinem un ajutor de stat pentru extinderea capacităţii de producţie. Dacă ne extindem, vom avea nevoie de mai mulţi angajaţi”, a spus Volintiru.

Vulcan are deja un contract cu Kuwait Oil, încheiat în luna martie, prin care compania românească va livra în Kuwait 210 unităţi de pompare a petrolului, în valoare de 54 milioane de dolari.

Principalii competitori ai Vulcan sunt companiile americane Lufkin şi Weatheford, ambele prezente pe piaţa românească.

Furnizori de materii prime şi componente ai Vulcan sunt firmele Upetrom Ploieşti, Orion Câmpina, UCM Reşiţa, Metalcas şi Forserv Turnu Severin. Potrivit lui Volintiru, Vulcan achiziţioneză materiile prime şi componentele doar de la companii româneşti.

Totodată, compania are în vedere extinderea şi pe alte pieţe în zona Golfului Persic şi în America Latină.

Potrivit lui Volintiru, în primele nouă luni Vulcan a înregistrat o cifră de afaceri de 81 milioane lei, cu 52% mai mare faţă de încasările de 53 milioane lei raportate pentru perioada similară din 2011, în timp ce profitul net a ajuns la 9,7 milioane lei, de la pierdri de 25 milioane lei în primele nouă luni ale anului trecut.

Pentru 2012 compania estimează o cifră de afaceri de 120 milioane lei, în creştere cu 30,4%.

„Noi am bugetat pentru întregul an un EBITDA de 14 milioane de lei, dar deja după nouă luni a ajuns la 19 milioane lei”, a menţionat Volintiru.