Compania wienerberger redeschide fabrica de cărămidă din localitatea Berca, județul Buzău, în urma unui amplu proces de retehnologizare

Societatea austriacă wienerberger, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții inovatoare și sustenabile pentru industria de construcții, anunță redeschiderea fabricii de cărămidă din comuna Berca, județul Buzău, după un amplu proces de modernizare.
Economica.net - lun, 16 sept. 2024, 19:02
Compania wienerberger redeschide fabrica de cărămidă din localitatea Berca, județul Buzău, în urma unui amplu proces de retehnologizare

Evenimentul marchează un moment important în dezvoltarea companiei, care își propune să ofere produse și soluții inovatoare pentru construcții durabile, cu un nivel de confort ridicat și, în același timp, contribuind la un viitor sustenabil, răspunzând atât nevoilor actuale, cât și celor viitoare ale pieței.

Ceremonia de redeschidere a avut loc luni, 16 septembrie, pe platoul fabricii, situată în satul Sătuc, comuna Berca, județul Buzău.
Investiția wienerberger, de mai mult de 25 de milioane de euro, folosind finanțare proprie, în tehnologie de ultimă generație îmbunătățește considerabil calitatea vieții, asigurând produse finite de calitate, dar și condiții mai bune de muncă angajaților din fabrică.

Noile tehnologii de producție din cadrul fabricii de cărămidă wienerberger de la Berca reduc consumul și emisiile de carbon cu mai mult de 30%, contribuind astfel la protecția mediului.

Materiile prime utilizate sunt selecționate pentru a asigura sustenabilitatea și pentru a minimiza impactul asupra mediului, contribuind astfel la co-existența armonioasă între industrie și natură.

„Redeschiderea fabricii wienerberger din Berca marchează un moment important în dezvoltarea companiei noastre. Suntem mândri să continuăm să oferim produse și soluții inovatoare la standarde înalte de calitate și cu un impact redus asupra mediului”, a declarat Răzvan Boșomoiu, Managing Director wienerberger România.

La eveniment au participat invitați de la sediul wienerberger din Viena, autorități locale și centrale, parteneri de afaceri importanți și membri ai presei locale și naționale.

”Această fabrică este o realizare extrem de importantă pentru economia noastră, mai ales în această perioadă. Suntem în anul cu cele mai mari investiții publice din istoria modernă a țării. Astăzi inaugurăm o unitate care are nu doar eficiență sporită și capacitate de producție mărită, ci contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Produsele și soluțiile inovatoare fabricate aici joacă un rol crucial în construcția așa-numitelor clădiri NET ZERO, marcând un pas important către un viitor mai verde în industria construcțiilor”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

”Cu cât avem o capacitate mai mare de producție, răspândită egal în toate zonele României, cu atât prețul materialelor de construcție va fi unul mai scăzut. Cu cât materialele sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, și lucrul acesta se întâmplă astăzi aici la această fabrică, cu atât înseamnă că românii vor avea locuințe pe care să și le poată permite. Încurajăm astfel de produse și dezvoltarea de companii care să fabrice astfel de produse în România”, a spus Radu-Ștefan Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

„Această investiție este vitală pentru strategia noastră pe termen lung, reflectând angajamentul nostru de a oferi soluții inovatoare de înaltă calitate și de a sprijini tranziția către un mediu construit mai sustenabil, pentru satisfacția clienților și beneficiarilor finali. Noile tehnologii implementate la Berca vor îmbunătăți eficiența operațională și vor reduce amprenta de carbon, demonstrând că sustenabilitatea și profitabilitatea pot coexista armonios în activitățile noastre”, a spus Heimo Scheuch (CEO wienerberger).

Despre wienerberger

wienerberger este un furnizor internațional de soluții inovatoare și sustenabile pentru întreaga anvelopă a clădirilor, atât pentru construcții noi, cât și pentru renovări, precum și pentru infrastructură, pentru managementul gestionării apei și energiei. Cu peste 20.000 de angajați la nivel mondial, soluțiile wienerberger permit locuirea eficientă din punct de vedere energetic, sănătoasă, prietenoasă cu clima și accesibilă. wienerberger este cel mai mare producător de cărămizi din lume și lider de piață în țigle ceramice în Europa, precum și în pavele de beton în Europa de Est. În sistemele de conducte (țevi ceramice și din plastic), compania este unul dintre principalii furnizori din Europa și un furnizor de top de produse pentru fațade în America de Nord. La începutul anului 2024, wienerberger a finalizat cu succes achiziția Terreal, devenind liderul european în soluții complete pentru acoperișuri și soluții solare, precum și pentru întreaga anvelopă a clădirilor în Europa și America de Nord. Cu cele peste 200 de unități de producție, wienerberger a generat venituri de aproximativ 4,2 miliarde de euro și un EBITDA operațional de 811 de milioane de euro în 2023.

Te-ar mai putea interesa și
Rezerva Federală americană a redus dobânda de referință cu 0,5%, aceasta fiind prima scădere din ultimii patru ani
Rezerva Federală americană a redus dobânda de referință cu 0,5%, aceasta fiind prima scădere din ultimii patru ani
Rezerva Federală a SUA (Fed) a redus miercuri dobânda de referinţă cu o jumătate de punct procentual, la un interval cuprins între 4,75% şi 5%, în linie cu estimările, transmite Reuters,......
MCID alocă 24 de milioane de euro celor șapte centre de inovare digitală din România pentru implementarea de tehnologii inovative în companii și administrație
MCID alocă 24 de milioane de euro celor șapte centre de inovare digitală din România pentru implementarea de tehnologii ...
Guvernul României a aprobat în ședinta de miercuri, 18 septembrie 2024, Strategia națională pentru dezvoltarea și susținerea ...
PAID a efectuat prima plată către un asigurat afectat de inundații la mai puțin de 48 de ore de la notificarea daunei
PAID a efectuat prima plată către un asigurat afectat de inundații la mai puțin de 48 de ore de la notificarea daunei
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a efectuat prima plată la doar 48 de ore de la notificarea daunei, ...
Noi explozii în Liban. Mai multe stații de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah au fost detonate
Noi explozii în Liban. Mai multe stații de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah au fost detonate
Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea ...