Companiile de distribuție a energiei electrice Rețele Electrice Muntenia, Moldova și Banat fuzionează sub numele Rețele Electrice România

Companiile de distribuţie a energiei electrice Reţele Electrice Muntenia, Reţele Electrice Dobrogea şi Reţele Electrice Banat, parte a grupului PPC în România, fuzionează sub numele Reţele Electrice România, pe 30 noiembrie 2024.
AGERPRES - vin, 29 nov. 2024, 11:40
Companiile de distribuție a energiei electrice Rețele Electrice Muntenia, Moldova și Banat fuzionează sub numele Rețele Electrice România

Potrivit unui comunicat al Reţele Electrice România, fuziunea companiilor într-o singură entitate legală urmăreşte optimizarea operaţiunilor specifice la nivelul celor trei regiuni unde operează, prin eficientizarea modului de alocare a resurselor şi reducerea complexităţii administrative.

„Reţelele digitalizate şi reziliente sunt esenţiale pentru a oferi clienţilor serviciile adaptate la noile realităţi ale tranziţiei energetice, cu consum sporit la nivelul locuinţelor, producţie de energie în mod descentralizat la prosumatori sau mobilitate electrică. Prin fuziunea companiilor noastre, vom îmbunătăţi eficienţa operaţională pe termen mediu şi lung, ceea ce ne va permite să accelerăm modernizarea reţelelor de distribuţie şi să contribuim esenţial la tranziţia energetică a României”, a declarat Mihai Peşte, director general al Reţele Electrice România, citat în comunicat.

De asemenea, compania lansează noul website Reţele Electrice România, www.reteleelectrice.ro, cu o serie de noutăţi menite să ofere clienţilor o experienţă digitală mai intuitivă şi informativă. Pe pagina de start, utilizatorii pot folosi widgetul de întreruperi prin care, introducând codul POD al locului de consum, pot verifica rapid dacă există o întrerupere de curent electric programată sau accidentală.

Totodată, noul widget pentru contoarele inteligente permite utilizatorilor să afle dacă au deja un contor inteligent instalat la adresa lor sau când este programată instalarea acestuia, oferind posibilitatea de a-şi lăsa datele de contact pentru o programare.

Formularul de contact a fost, de asemenea, îmbunătăţit, devenind mai simplu şi intuitiv de utilizat, cu paşi clari şi o opţiune de raportare anonimă a furturilor de energie electrică.

„Utilizatorii au acum opţiunea de a depune online dosarul de instalare, fără autentificare, esenţial în procesul de racordare la reţea. Secţiunea dedicată informaţiilor despre racordare este acum structurată pe etape, oferind un ghid pas cu pas uşor de urmărit. În plus, hub-ul cererilor reuneşte documentaţia necesară pentru diverse interacţiuni cu distribuitorul, alături de o hartă interactivă a centrelor de informaţii şi o pagină cu explicaţii accesibile ale termenilor specifici din distribuţia de energie”, se arată în comunicat.

Noua societate va asigura în continuare serviciul de distribuţie a energiei electrice în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Arad.

„Clienţii vor continua să beneficieze de servicii pe care le vom îmbunătăţi continuu, de tehnologii avansate în distribuţia de energie electrică şi de soluţii digitale tehnice şi pentru interacţiunea cu compania”, dau asigurări reprezentanţii Reţele Electrice România.

Compania Reţele Electrice România operează reţele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, siguranţa şi performanţa reţelelor şi implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC.

Te-ar mai putea interesa și
Inflaţia în zona euro şi-a continuat creşterea în noiembrie, până la 2,3%
Inflaţia în zona euro şi-a continuat creşterea în noiembrie, până la 2,3%
Rata anuală a inflaţiei în zona euro a continuat să crească în luna noiembrie, iar inflaţia de bază a rămas la un nivel ridicat, arată datele publicate vineri, care conferă noi argumente......
O nouă emisiune de obligaţiuni de la CEC Bank, în valoare de 300 de milioane de euro
O nouă emisiune de obligaţiuni de la CEC Bank, în valoare de 300 de milioane de euro
CEC Bank a încheiat o nouă emisiune de obligaţiuni în valoare de 300 de milioane de euro printr-o emisiune de Titluri ...
E.ON a instalat 3.500 de sisteme fotovoltaice clienților rezidențiali în 10 luni din 2024
E.ON a instalat 3.500 de sisteme fotovoltaice clienților rezidențiali în 10 luni din 2024
E.ON Energie România a instalat, în primele zece luni ale acestui an, peste 3.500 de sisteme fotovoltaice la clienţii ...
Atacurile cibernetice ar putea crea pagube de 24 mii de miliarde de dolari în 2027
Atacurile cibernetice ar putea crea pagube de 24 mii de miliarde de dolari în 2027
Atacurile cibernetice care au loc zilnic, la nivel mondial, costă 8,44 trilioane de dolari, valoare care va creşte la aproximativ ...