Astfel, deşi 54% dintre aceste companii sunt îngrijorate de acest fenomen, 37% au menţionat că măsurile de interdicţie nu ar împiedica angajaţii să îşi folosească propriile dispozitive.
Conform cercetării, cei mai îngrijoraţi cu privire la acest fenomen s-au declarat respondenţii din Japonia, unde 93% dintre companii spun că politica BYOD reprezintă o ameninţare pentru afacerea lor.
Totodată, companiile din America de Nord (69%) şi din Europa de Vest (62%) şi-au exprimat preocuparea cu privire la această politică.
Cele mai puţin îngrijorate cu privire la această problemă sunt companiile din Europa de Est.
Aproximativ 33% dintre cei chestionaţi au declarat că intenţionează să încurajeze utilizarea de smartphone-uri şi tablete personale la locul de muncă, în timp ce 11% dintre firme au de gând să impună reguli mai stricte împotriva utilizării de dispozitive inteligente personale la birou.
În acest context, aproape 17% dintre repondenţi precizează că firmele lor au pierdut date confidenţiale din cauza utilizării e-mailului, mesajelor text şi a altor canale disponibile pe telefoanele inteligente şi tablete, în creştere cu 11 puncte procentuale decât în 2012.
Pentru a preîntâmpina acest fenomen, companiile apelează la utilizarea programelor antivirus, dar nu în procentaj semnificativ (39%), în timp ce numai 28% dintre acestea apelează la soluţii specializate pentru dispozitivele mobile.
Studiul B2B International – Kaspersky Lab a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de companii din 24 de ţări.
Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial.
Pe parcursul celor 15 ani de existenţă, compania a rămas o companie inovatoare în domeniul securităţii informatice şi oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, SMB şi companii mari.
Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume.